Mainos

Polar-testiryhmän kokemuksia aktiivisuus- ja sykemittareista: 3. testiviikko

Anna.fi:n lukijoista koottu vauhdikas testiryhmä on edennyt kolmannelle viikolle. Polar-laitteet ja Flow-palvelu ovat olleet kaikilla kovassa käytössä, miten ne ovat auttaneet harjoittelussa ja aktiivisuuden parantamisessa tällä viikolla?

Anna.fi:n lukijoista koottu vauhdikas testiryhmä on edennyt kolmannelle viikolle. Polar-laitteet ja Flow-palvelu ovat olleet kaikilla kovassa käytössä, miten ne ovat auttaneet harjoittelussa ja aktiivisuuden parantamisessa tällä viikolla?

 

Hanna_testaa_sykemittaria

Hanna, Kellokoski, testattavana Polar M400:

”Alan ymmärtää sen, paljonko suunnilleen tarvitaan alimman aktiivisuustason saavuttamiseen. Melkein kaikkina päivinä arkiaktiivisuus on täyttynyt. Kaksi passiivisuusleimaa tuli heti siitä, kun vein autollisen poikia jalkapalloleirille. Kolmas leima tuli kokouksen aikana.

Treenaamisen suhteen ei ole ollut niin aktiivista, kuin olisin toivonut. Kun flunssa viimein hellitti, niin liukkauden vuoksi en ole uskaltanut juosta, mutta kävelylenkeillä kävin. Kokeilin sykerajatestiä, ja ylämäessä onnistuin nostamaan sykettä niin, että hengästyin kävellessä selvästi. Tämä raja oli 140:n tienoilla, eli siinä on suunnilleen minun aerobinen kynnys. Yritän jatkossa juosta juuri siinä tasolla, ja jos hengästyn, pudotan vauhtia kävellen 130:n tasolle.

M400 seuraa tarkasti yöunta

Kuntosalille ehdin kerran, ja kävelyn lisäksi olen kahvakuulaillut kotona. Tuli testattua sekin, että parin tunnin yöunilla treenaamisesta ei tule mitään. Eilen yritin, ja lopetin alle kymmenen minuutin kohdalla. M400 oikein tarkisti, että ajattelitko todella lopettaa näin nopeasti : )

Yöunen seuraamistoiminto on ollut minusta äärettömän mielenkiintoinen. M400 tietää tarkkaan, milloin olen käynyt vessassa tai katsellut kelloa yön aikana.

Äidin aktiivisuuden seurannasta on tullut koko perheen juttu. Iltaisin pojat tarkistavat, onko mennyt hyvin vai vieläkö pitäisi liikkua : )”

 

Anne, Jyväskylä, testattavana Loop 2 + sykevyö:

”Tämä viikko on kulunut urheillessa mukavassa ulkoilusäässä. Loop 2 soveltuu yleiseksi aktiivisuusmittariksi, ja nyt olen saanut selville aika hyvin oman keskimääräisen askelmäärän työpäivän aikana ja levollisen unen määrän. Nämähän ne minun tavoitteeni mittarin käytössä olivatkin.

Tulevalla viikolla aioin perehtyä syvällisemmin Flow-palveluun. Siellä on vielä paljon toimintoja, joihin en ole tutustunut. Sieltä löytyy varmasti oivalluksia ja tapoja hyödyntää kerättyä tietoa.”

 

Maarit_Polar_sykemittari_testi

Maarit, Vantaa, testattavana Polar A360:

”Torstaina töistä kotiin palattua aktiivisuussaldo oli vajaa ja päätin täyttää puuttuvat prosentit reippaalla lenkillä. Päivän loppulukemat 181 %. Perjantaina menin hikoilemaan viikon stressin spinningiin, päivän aktiivisuustaso oli 257 %.

Lauantai olikin poikkeuksellinen päivä. Tiesin jo ennakkoon, etten ehdi vakiotunnilleni, niinpä menin aamun zumbaan katalin seurauksin. Selkäni kieltäytyi yhteistyöstä jo tunnin puolivälissä. Taistelin kuitenkin tunnin urheasti loppuun, päälle tein vielä muutaman sarjan kuntosalin puolella. Iltaa kohden selkä kipeytyi niin, etten pystynyt kävelemään. Tuskaisen päivän loppulukemat 228 %.

Selkä sai levätä yön, ja kunto olikin jo aamulla paljon parempi. Lähdin illalla ihan vain kävelemään, ja viikonloppu päättyi lukemiin 210 %.

Olen oppinut kiinnittämään huomiota töissä liian pitkiin istumajaksoihin ja pyrin niitä välttelemään säännöllisesti jaloittelemalla. Maanantai-iltana oli tiedossa kulttuuririentoja, joten salille tai lenkille en ehtinyt. Onneksi minulla oli asioita kaupungilla ja ilokseni huomasin päivän tavoitteen täyttyneen ihan vain kävelemällä! Lukemat 138 %.

Sykkeen mittaus suoraan ranteesta huippujuttu

Mittari tuli aiheeksi myös ystävien kanssa jutellessa ja heistä useammallakin oli kokemusta jonkin sortin aktiivisuusmittarista. Kehuin estoitta sykkeen mittausta suoraan ranteesta sekä harjoituspäiväkirjaa, josta yhdellä silmäyksellä voi nähdä punaista (=hyvä!) tai pelkkää tyhjää, jolloin on aika ryhdistäytyä. Samoin eri harjoitusprofiileja ja niiden helppokäyttöisyyttä korostin.

Tiistaina en onnistunut välttämään kolmiota, liian pitkä palaveri! Päivän aktiivisuus jäi alle tavoitteen noin 80 %. Mittari onnistuu rakentelemaan minulle huonon omantunnon saavuttamattomista prosenteista. Toisaalta samainen vempele tuottaa suurta tyytyväisyyttä ja onnistumisen kokemuksia, kun Polar Flow-palveluun lataa sadan ylittäviä aktiivisuusprosentteja ja liikuntaharjoituksia.

Keskiviikkona täytin puuttuvat aktiivisuusprosentit siivoamalla ja lumitöillä. Lumitöissä näyttäisi syke pysyvän juuri tavoitellun aerobisen kynnyksen alapuolella, oiva hyötyliikuntalaji siis. Pitänee tarjoutua kolaamaan koko kulmakunnan pihamaat. Lukemat 177 %. Koska en ole muutamaan päivään harrastanut kovatehoista liikuntaa, päätin hyödyntää lepojakson tekemällä tässä välissä Polarin kuntotestimittauksen. Lukemat olivat parantuneet huimasti edellisestä mittauksesta, ja tulos motivoi jatkamaan (sekä harjoittelua että mittaamista) J”

 

Mari_Anne_testaa_aktiivisuusmittaria

Mari-Anne, Savonlinna, testattavana Polar A360:

”Meistä on tullut kolmessa viikossa täysin erottamattomat Polar-laitteen kansa, ilman sykemittaria on suorastaan alaston olo. Nyt kolmannella testiviikolla elimistö alkoi selkeästi olla hieman rauhallisemman treeniviikon tarpeessa, olihan takana jo neljä todella kovilla tehoilla treenattua viikkoa ja melkoinen määrä kalorien tarkkailua. Jokaiselle päivälle tuli treenimerkintä, mutta hieman maltillisemmilla tehoilla ja ehkä lyhyemmillä treeneilläkin, sopipa mukaan yksi syvävenyttelytuntikin.

Ja kyllä, himmailu auttoi, sillä tänään hiihto sujui jo huomattavasti kevyemmin ja lihakset tuntuvat palautuneemmilta. Rankkojen treenijaksojen väliin on sovitettava niitä rauhallisempiakin treeniviikkoja, jotta hommassa pysyy ilo mukana. Sykemittari auttoi hienosti tässä, hyvä kun pystyi seuraamaan reaaliaikaisena sykkeitä ja mukauttaa treenin temmon sen mukaisesti.

Aktiivisuuden tavoitetaso aina ylemmäs

Päivittäinen aktiivisuustavoite täyttyi joka päivä lähes huomaamatta. Tosin sunnuntain pitkä, yli kolmen tunnin laskettelutreeni ei tuntunut mittarin mukaan olevan jostain syystä mitään ja aktiivisuustavoite oli tuona päivänä aika tiukassa saada täyteen.

Kaloreja kului toivotulla tavalla, ja kalorinkulutustahan on sykemittarilta helppo seurata. Pyrin aina vähän enempään. Jos illalla aktiivisuustavoite on ollut hieman alle esimerkiksi 200 %, viimeiset liikuttelut on vedetty vaikka askelkyykkyinä, jotta koko 200 % on saatu täyteen.  Mielestäni kiva lisä sykemittarissa tämä aktiivisuuden mittaaminen, viikossa kuluu varmasti ihan reippaasti ylimääräisiä kaloreita pelkästään sillä, että tavoittelee jotakin tiettyä aktiivisuuden tasoa.”

 

Tessa_lumilautailee

Tessa, Oulu, testattavana Polar M400:

”Kolmannella testiviikolla kävin kahdella juoksulenkillä. Kolmas lenkki, jonka olin suunnitellut juoksevani, jäi välistä. Sen sijaan nautin kylään tulleiden ystävien seurasta – sekä herkullisesta pannukakusta! Juoksulenkit olivat noin viiden kilsan mittaisia, joista toisella juoksin intervalleja. Lisähaastetta toiselle lenkille toivat sakea lumipyry ja auraamattomat tiet. Pitkillä lenkeillä syke nousee melko korkealle, kun en malta juosta tarpeeksi hitaasti. Pitäisi malttaa köpötellä välillä matalilla sykkeillä, se olkoon seuraavan pitkän lenkin haaste.

Lisäksi kävin yhdellä spinning-tunnilla ja yhdellä functional circuit -kuntopiiritunnilla. Spinning-tunnilla käytetttiin Polarin Flow-palvelua. Jokaiselle osallistujalle jaettiin Polarin sykesensori ja kaikki kirjautuivat Flow-palveluun. Tämän jälkeen osallistujien etunimet, sykkeet ja sykealuevaihtelut sekä kalorinkulutus heijastuivat ohjaajan takana olevalle seinälle. Oli mielenkiintoista seurata tietoja tunnin aikana, ja ohjaaja osasi hyvin kannustaa meitä polkemaan sykealueelta toiselle.

Edelleenkään aktiivisuustavoite ei täyty joka päivä. Olen lisännyt niihin päiviin, jolloin en treenaa, kotona tehtäviä lihaskuntoliikkeitä. Vielä pitää kuitenkin aktivoitua lisää.”

 

 

Anna_Polar_testaaja

Anna, Helsinki, testattavana Polar M400:

”Tällä viikolla tein normaalia pidempiä työpäiviä, ja se näkyy useassa passiivisuusleimassa, jotka sain liian pitkästä paikallaan istumisesta tai seisomisesta. No, en pystynyt niitä nyt välttelemään, mutta tämä oli onneksi vain tilapäistä. Toisaalta Flow-palvelu antoi myös monena päivänä kiitosta: ’Loistavaa, olit tosi aktiivinen. Tästä oli paljon hyötyä terveydellesi.’

Matalasykkeisen treenauksen ja rasvanpolton lisääminen on itselläni tärkeimpiä asioita, joihin pitää jatkossakin kiinnittää huomiota. Flow on tässä minulle kullanarvoinen tuki ja tsemppari, sieltä näkee piiruntarkasti muun muassa harjoitusten pituudet, nopeuden kulutuksen ja sykealueet.

Flow-palvelussa voin liittyä myöhemmin myös johonkin yhteisöön, esimerkiksi kansainväliseen Runnig is Fun! -ryhmään. Juokseminen on usein aika yksinäistä, joten myös ryhmän vinkit ja esimerkki puskevat varmemmin eteenpäin.”

 

Elli_sykemittari_mukana_baletissa

Elli, Lohja, testattavana Polar A300:

”Sekä uinti- että balettitreenit ovat Flow-ohjelman mukaan olleet maksimiharjoituksia, uinti myös kovatehoista. Vaikka aerobinen kestävyys, lihaskunto, pitkäkestoinen – ja sprinttivoima pysyvät yllä, kertoo seurantaohjelma minun tarvitsevan myös rennompia, palauttavia harjoituksia.

Kumma juttu, että asian uskomiseen tarvitaan pelit ja vehkeet – oma kehoni on yrittänyt viestiä siitä jo muutaman vuoden, nimimerkillä ”Kolottaa ja kolisee”. Nyt vasta oikeasti uskon asian todeksi. ”

X