Punaviinipäärynäpizza

Tarvitset:

Pohja:

2,5 dl        kädenlämpöistä vettä 2 tl            kuivahiivaa 1 rkl          hunajaa 2 tl            psylliumia 1 tl            suolaa 2 dl           tumma gluteeniton jauhoseos 2 dl           gluteeniton kaurajauhoseos

Täyte:

1 kpl         suomalainen päärynä 1,5 dl        punaviiniä 2 rkl         voita 0,5 tl        suolaa 200 g        La Gruyére -juustoa 1 dl           saksanpähkinää 2dl             tummaa balsamicoa

Tee näin:

Laita kulhoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita siihen hiiva, psyllium ja hunaja. Anna tekeytyä 5min. Lisää suola ja tumma gluteeniton jauho. Vaivaa taikinaa vispilällä muutaman minuutin ajan. Ota vispilä pois ja lisää gluteeniton kaurajauhoseos. Vaivaa puukauhalla muutaman minuutin ajan. Leivä taikinasta ohut pizzataikina leivinpaperiselle pellille. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Tällä välillä viipaloin päärynät ohuiksi viipaleiksi. Ota siemenkodat ja oksat pois. Laita paistinpannu kuumenemaan täysille. Laita pannulle voi, suola ja punaviiniä. Upota pannulle päärynäviipaleet punaviiniin varovasti käännellen (ettei muussaannu). Anna kiehua pannulla n. 2 minuutin ajan, että alkoholi haihtuu ja jäljelle jää siirappimainen punaviini ja niin että päärynät ovat saaneet paistopintaa. Voit paistaa viipaleet pannulla parissa erässä riippuen pannun koosta. Laita uuni lämpeämämään n. 20 minuutin kohoamisen jälkeen.

Kun pohja on kohonnut niin paista pohjaa 5 minuuttia. Ota pohja uunista ja täytä aineksilla. Pohjalle raastettu La Gruyére -juusto, siihen päälle punaviinipäärynät ja lopuksi muutama saksan pähkinä tuomaan lisää tekstuuria ja sattumaa. Paista kiertoilmauunissa 200 asteessa 12 minuuttia tai normaalilämmöllä 225 asteessa 10-12 minuuttia. Tarkkaile pizzaa. Jokaisen uuni paistaa hieman erilailla. Juusto saa olla kauniin ruskeaa paikoin. Koristele ja mausta tummalla balsamicolla. Nauti hyvän punaviinilasillisen kera.

Toimii kyllä näihin pimeisiin iltoihin punkun ja kynttilöiden kera!

 

Ihan tolalta –blogin Satu:
http://ihantolalta.blogspot.com

 

” Tämä antoi uutta puhtia kokeilla villimmin erilaisia juustoja pizzoihin, joiden vääntämiseen en koskaan kyllästy. Odotan sitä, että vesisade hellittää, että pääsen testaamaan reseptiä Green Egg grillillä ulkona saaden pienen pikantin savunmaun ja nopean, kuuman paiston pizzalle.”

 

 

Palaa äänestyssivulle tästä

 

X