Reseptit

Aasialainen kanajauhelihakeitto

Aasialainen kanajauhelihakeitto on kevyt, mutta ruokaisa. Nuudelit on tässä versiossa korvattu kevyillä kesäkurpitsanuudeleilla. Broilerin fileen sijasta keitossa on edullista ja nopeasti kypsyvää kananpojan jauhelihaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Aasialainen kanajauhelihakeitto

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 1 tl currya
  • 1/4 tl chilihiutaleita
  • 1 l kanalientä
  • 400 g kananpojan jauhelihaa
  • öljyä
  • 2 dl pakasteherneitä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 kiinteä kesäkurpitsa (raasteena tai nuude- leina)
  • 2 porkkanaa
  • 1 limetin mehu

Lisäksi

  • korianteria
  • (chiliviipaleita)

Valmistusohje

Aasialainen kanajauhelihakeitto tehdään helposti näin:

1. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuullota silput curryn ja chilihiutaleiden kanssa kattilassa öljytilkassa. Lisää kanaliemi kattilaan ja anna hautua hetki.

2. Paista jauheliha pannulla öljyssä ja lisää liemeen herneiden kanssa. Mausta liemi soijalla ja kalakastikkeella. Anna hautua hetki.

3. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi tai tee kesäkurpitsasta nuudeleita spiraalileikkurilla. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Lisää porkkanat ja kuumenna keitto, mutta älä enää keitä. Mausta keitto limettimehulla.

4. Annostele kesäkurpitsanuudelit tai -nauhat lautasille. Kauho päälle kuuma aasialainen kanajauhelihakeitto. Viimeistele keittoannokset korianterilla ja halutessasi chiliviipaleilla.

Katso myös: Aasialaiset keitot onnistuvat kotonakin – meheviä makuja ja houkuttelevia tuoksuja

Katso myös Kotiliesi.fi: Pho, laksa ja ramen – tunnetko herkulliset aasialaiset keitot?

X