Aasialainen kanajauhelihakeitto
Aasialainen kanajauhelihakeitto on kevyt, mutta ruokaisa. Nuudelit on tässä versiossa korvattu kevyillä kesäkurpitsanuudeleilla. Broilerin fileen sijasta keitossa on edullista ja nopeasti kypsyvää kananpojan jauhelihaa.
Ainekset
Aasialainen kanajauhelihakeitto
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl hienonnettua inkivääriä
- 1 tl currya
- 1/4 tl chilihiutaleita
- 1 l kanalientä
- 400 g kananpojan jauhelihaa
- öljyä
- 2 dl pakasteherneitä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 kiinteä kesäkurpitsa (raasteena tai nuude- leina)
- 2 porkkanaa
- 1 limetin mehu
Lisäksi
- korianteria
- (chiliviipaleita)
Valmistusohje
Aasialainen kanajauhelihakeitto tehdään helposti näin:
1. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuullota silput curryn ja chilihiutaleiden kanssa kattilassa öljytilkassa. Lisää kanaliemi kattilaan ja anna hautua hetki.
2. Paista jauheliha pannulla öljyssä ja lisää liemeen herneiden kanssa. Mausta liemi soijalla ja kalakastikkeella. Anna hautua hetki.
3. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi tai tee kesäkurpitsasta nuudeleita spiraalileikkurilla. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Lisää porkkanat ja kuumenna keitto, mutta älä enää keitä. Mausta keitto limettimehulla.
4. Annostele kesäkurpitsanuudelit tai -nauhat lautasille. Kauho päälle kuuma aasialainen kanajauhelihakeitto. Viimeistele keittoannokset korianterilla ja halutessasi chiliviipaleilla.
Katso myös: Aasialaiset keitot onnistuvat kotonakin – meheviä makuja ja houkuttelevia tuoksuja
Katso myös Kotiliesi.fi: Pho, laksa ja ramen – tunnetko herkulliset aasialaiset keitot?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous