Reseptit

Aasialainen papusalaatti

Aasialainen papusalaatti tuo lautasella annoksen vihervoimaa. Saat lisukesalaatista ruokaisamman avokadon ja pähkinöiden avulla.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Aasialainen papusalaatti

  • 200 g parsakaalia
  • 100 g vihreitä papuja
  • 100 g sokeriherneitä
  • 100 g pinaattia
  • 200 g vihreitä tomaatteja

Kastike

  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl misotahnaa
  • mustia seesaminsiemeniä

Koristeeksi

  • thaibasilikaa

Valmistusohje

Aasialainen papusalaatti tehdään helposti näin:

1. Kiehauta parsakaali, pavut sekä sokeriherneet ja jäähdytä. Puolita vihreät tomaatit.

2. Sekoita kastikeainekset, tarkista maku ja sekoita salaattiainesten joukkoon.

3. Ripottele pinnalle mustia seesaminsiemeniä ja koristele aasialainen papusalaatti thaibasilikanlehdillä.

Katso myös: Papu-perunasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Proteiinipitoinen papu tuo potkua salaatteihin. Maistuisiko papu-perunasalaatti, papu-caesar tai papu-parsasalaatti?

X