Reseptit

Aasialainen uunisiika

Kokonainen uunisiika on ruokapöydän herkullinen komistus. Tässä kotimainen siika on saanut pinnalleen aasialaiset höysteet.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Aasialainen uunisiika:

  • 1 (reilu 1 kg) siika perattuna ja suomustettuna
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl chilitahnaa
  • 2 tl hienonnettua inkivääriä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 1 rkl öljyä
  • 1 limetin mehu

Pinnalle:

  • 2 chiliä
  • 6 kaffirlimetinlehteä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 limetin mehu
  • korianteria

Valmistusohje

1. Huuhdo kala ja kuivaa se paperilla. Taittele foliosta kaukalo kalan alle. Tee kalan pintaan noin sentin syvyisiä viiltoja. Mausta kala sisältä ja päältä suolalla ja pippurilla. Sekoita soijakastike, chilitahna ja inkivääri keskenään. Levitä seos kalan pinnalle ja viiltoihin. Pirskota päälle öljyä ja limettimehua. Anna kalan maustua puolisen tuntia.

2. Kypsennä kalaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys selkäevän kohdalta.

3. Tee lisukeseos kalan kypsyessä. Viipaloi chilit, sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasviksia ja kaffirlimetinlehtiä pannulla pari minuuttia. Puserra sekaan limen mehu. Lusikoi seos kypsän kalan pinnalle. Koristele korianterinlehdillä.

X