24.4.2012

Aasialaiset kalapullat ja vokkijuurekset

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Aasialaiset kalapyörykät saavat kaverikseen vokattua lanttua, porkkanaa ja palsternakkaa. Makea chilikastike toimii kivana kastikkeena.

Ainekset

noin 600 g hauki-, siika- tai turskafileetä
100 g vihreitä papuja
½ limetin kuori raastettuna ja puristettu mehu
½ punainen chili
1 kananmuna
1 rkl kalakastiketta
0.5 dl maissitärkkelysjauhoja

Vokkijuurekset

1 porkkana
1 palsternakka
pala lanttua
½ Kesäkurpitsa
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

paistamiseen 2 rkl rypsiöljyä
makeaa chilikastiketta

Valmistusohje

1. Hienonna nahaton kalafilee veitsellä tai monitoimikoneella. Käytä pavut nopeasti kiehuvassa vedessä ja siirrä kylmään veteen. Valuta ja hienonna pieniksi paloiksi. Siirrä
kala ja pavut kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset. Muotoile seoksesta litteitä, pyöreitä pihvejä.

2. Kuori ja leikkaa porkkana, palsternakka, lanttu ja kesäkurpitsa ohuiksi tikuiksi. Vokkaa kasvikset rapsakan pehmeiksi ja mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.

3. Paista kalapihvejä öljytyssä teflonpannussa noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä ja pinnaltaan kauniin kullanruskeita. Nosta pihvit valumaan talouspaperin päälle.

4. Tarjoa kuumina makean chilikastikkeen ja vokattujen kasvisten kanssa.

1100 kJ (260 kcal)/1 annos

Kommentit (1)

Hei, olisi mukava tietää tällaisissa tapauksissa, kuinka monta pihviä tai palluraa reseptistä tulee tai montako niitä (edes suurin piirtein) annokseen kuuluu. 🙂




0



0

Hei, olisi mukava tietää tällaisissa tapauksissa, kuinka monta pihviä tai palluraa reseptistä tulee tai montako niitä (edes suurin piirtein) annokseen kuuluu. 🙂




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *