Reseptit

Aasialaiset kalapullat ja vokkijuurekset

Aasialaiset kalapyörykät saavat kaverikseen vokattua lanttua, porkkanaa ja palsternakkaa. Makea chilikastike toimii kivana kastikkeena.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Aasialaiset kalapullat:

  • noin 600 g hauki-, siika- tai turskafileetä
  • 100 g vihreitä papuja
  • ½ limetin kuori raastettuna ja puristettu mehu
  • ½ punainen chili
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1/2 dl maissitärkkelysjauhoja

Vokkijuurekset

  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • pala lanttua
  • ½ Kesäkurpitsa
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
  • makeaa chilikastiketta

Valmistusohje

Aasialaiset kalapullat ja vokkijuurekset tehdään helposti näin:

1. Hienonna nahaton kalafilee veitsellä tai monitoimikoneella. Käytä pavut nopeasti kiehuvassa vedessä ja siirrä kylmään veteen. Valuta ja hienonna pieniksi paloiksi. Siirrä
kala ja pavut kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset. Muotoile seoksesta litteitä, pyöreitä pihvejä.

2. Kuori ja leikkaa porkkana, palsternakka, lanttu ja kesäkurpitsa ohuiksi tikuiksi. Vokkaa kasvikset rapsakan pehmeiksi ja mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.

3. Paista kalapihvejä öljytyssä teflonpannussa noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä ja pinnaltaan kauniin kullanruskeita. Nosta pihvit valumaan talouspaperin päälle.

4. Tarjoa aasialaiset kalapullat ja vokkijuurekset kuumina makean chilikastikkeen ja vokattujen kasvisten kanssa.

1100 kJ (260 kcal)/1 annos

Katso myös: Aasialaiset lohipyörykät

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehdyt kalapuikot – näillä ohjeilla onnistut!

X