Aasialaiset lihapullat
Aasialaiset lihapullat saavat kivan eksoottisen vivahteen inkivääristä. Tarjoa lisänä esimerkiksi vokattuja kasviksia.
Ainekset
Aasialaiset lihapullat
- 500 g nauta-sikajauhelihaa
- 1 kananmuna
- 3 rkl hienonnettua sipulia
- 2 tl hienonnettua inkivääriä
- 1/2 tl mustapippuria
- 6 rkl (light)soijaa
- 3 rkl maizenaa
Kypsennykseen
- 3 dl kanalientä
Kastike
- 2 dl kypsennyslientä
- 3 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl (light)soijaa
- 2 tl maizenaa
Valmistusohje
Aasialaiset lihapullat valmistuvat helposti näin:
1. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri. Kuullota sipuli-inkiväärisilppu pannulla tilkassa öljyä. Sekoita kulhossa jauhelihaan mausteet, soija, maissitärkkelys sekä kananmuna. Lisää lihapullataikinaan kuullotettu sipuli ja inkivääri ja sekoita. Muotoile valmiista taikinasta 12 isoa lihapullaa.
2. Paista pullat öljyssä kauniin ruskeiksi ja siirrä jälkikypsymään hiljalleen kiehuvaan kanaliemeen. Nosta lihapullat pois liemestä tarjoilulautaselle odottamaan.
3. Tee sitten kastike keitinliemestä, chilikastikkeesta ja soijasta. Suurusta lihapullien kastike vesitilkkaan sekoitetulla Maizenalla.
4. Tarjoa lihapullat kastikkeen, nuudeleiden, vokissa pikapaistettujen kaali- ja porkkanasuikaleiden sekä itujen kanssa.
Vinkki: Aasialaiset lihapullat maistuvat myös aasialaisen papusalaatin tai lehtikaalivokin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous