Reseptit

Aasialaiset lihapullat

Aasialaiset lihapullat saavat kivan eksoottisen vivahteen inkivääristä. Tarjoa lisänä esimerkiksi vokattuja kasviksia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Aasialaisiin lihapulliin paistetaan kaunis väri ja sen jälkeen lihapyörykät keitetään kypsiksi kanaliemessä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Aasialaiset lihapullat

  • 500 g nauta-sikajauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl hienonnettua sipulia
  • 2 tl hienonnettua inkivääriä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 6 rkl (light)soijaa
  • 3 rkl maizenaa

Kypsennykseen

  • 3 dl kanalientä

Kastike

  • 2 dl kypsennyslientä
  • 3 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl (light)soijaa
  • 2 tl maizenaa

Valmistusohje

Aasialaiset lihapullat valmistuvat helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri. Kuullota sipuli-inkiväärisilppu pannulla tilkassa öljyä. Sekoita kulhossa jauhelihaan mausteet, soija, maissitärkkelys sekä kananmuna. Lisää lihapullataikinaan kuullotettu sipuli ja inkivääri ja sekoita. Muotoile valmiista taikinasta 12 isoa lihapullaa.

2. Paista pullat öljyssä kauniin ruskeiksi ja siirrä jälkikypsymään hiljalleen kiehuvaan kanaliemeen. Nosta lihapullat pois liemestä tarjoilulautaselle odottamaan.

3. Tee sitten kastike keitinliemestä, chilikastikkeesta ja soijasta. Suurusta lihapullien kastike vesitilkkaan sekoitetulla Maizenalla.

4. Tarjoa lihapullat kastikkeen, nuudeleiden, vokissa pikapaistettujen kaali- ja porkkanasuikaleiden sekä itujen kanssa.

Vinkki: Aasialaiset lihapullat maistuvat myös aasialaisen papusalaatin tai lehtikaalivokin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti

X