Aasialaista nyhtökauraa ja kukkakaali-tofuriisiä
Paistettu kukkakaaliriisi saa mehukkuutta tofusta. Ruokaisuutta tuo aasialaisilla mausteilla rikastettu nyhtökaura.
Ainekset
Aasialainen nyhtökaura:
- 1 rs (250 g) nyhtökauraa (lime-inkivääri)
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- ketjap manis -makeaa soijakastiketta
Paistettu kukkakaali-tofuriisi:
- 1 porkkana
- 1/2 ps (à 250 g) vihreitä pakaste- soijapapuja (Pirkka)
- 1 iso kukkakaali
- 1 pkt (300 g) pehmeää tofua
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- pala tuoretta inkiväriä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Lisäksi:
- kevät- tai ruohosipulia
Valmistusohje
1. Valmista ensin paistettu kukkakaali-tofuriisi. Kuori ja pilko porkkana pieniksi kuutioiksi. Keitä soijapapuja ja porkkanapaloja vähässä vedessä 3 minuuttia. Valuta kiehuva vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä. Nosta odottamaan. Paloittele kukkakaali monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja sykäyksittäin murumaiseksi.
2. Poista koneesta leikkuuterä ja sekoita huolella lusikalla joukkoon tofu. Kuumenna pannulla seesamiöljy. Lisää joukkoon raastettu valkosipulinkynsi ja inkivääri. Lisää pannulle kukkakaali-tofuseos ja paista keskilämmöllä 3–4 minuuttia käännellen. Lisää joukkoon porkkanat ja pavut ja mausta seos.
3. Kuumenna toisella pannulla öljy ja lisää joukkoon nyhtökaura. Paista hetkisen. Kuori ja raasta pannulle valkosipulinkynsi ja lisää soijakastike. Paista muutama minuutti, jotta nyhtis rapeutuu. Tarjoile maustettu nyhtökaura mehukkaan kukkakaali-tofuriisin kera. Hienonna koristeeksi pinnalle kevät- tai ruohosipulia.
Kommentit
Missä se RIISI on?
Kommentit
Missä se RIISI on?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous