Reseptit

After eight -kakku

After eight -kakku hyytyy ilman liivatetta ja valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Halutessasi voit myös jäädyttää kakun pakastimessa jäätelökakuksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

After eight -kakku

  • 1 pkt (175 g) dominokeksejä
  • 50 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • 200 g After Eight -minttusuklaata
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa

Koristeeksi

  • pensasmustikoita
  • karhunvadelmia
  • vadelmia After Eight -suklaata

Valmistusohje

After eight -kakku leivontaan helposti näin:

1. Hienonna keksit kaulimella suljetussa pussissa tai monitoimikoneessa. Sekoita kulhossa sulatettu voi ja keksimurut.

2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla. Painele keksimuruseos pohjalle ohueksi kerrokseksi.

3. Sulata minttusuklaa mikrossa 600 W:n teholla 1–1 1/2 minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaahdotettu kerma.

4. Kaada täyte pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia.

5. Irrota vuoan reunat kakun reunoilta, nosta kakku tarjoilulautaselle. Vedä leivinpaperit kakun reunoilta ja pohjalta pois. Koristele After eight -kakku marjoilla ja After Eight -suklaalla.

Vinkki: Kokeile myös suolakinuski-suklaakakkua

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan kinderkakku

X