Ahven-fenkolikeitto
Ahven-fenkolikeiton raaka-aineet ovat kotimaisia, mutta tyylissä on vivahteita Etelä-Ranskasta.
Ainekset
- 400 g ahvenfileitä
- 1/2 tl merisuolaa
- 1 fenkoli
- 2 porkkanaa
- pala selleriä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 2 rkl öljyä
- 1 l kalalientä
- 1 dl valkoviiniä
- 3 timjaminoksaa
- ripaus sokeria
- suolaa ja pippuria
- ahvenfileitä
- (pari voinokaretta)
Lisäksi:
- ranskankermaa
- tillisilppua
Valmistusohje
Ahven-fenkolikeitto valmistuu helposti näin:
1. Mausta ahvenfileet suolalla ja jätä maustumaan. Poista fenkolista puumainen osa ja suikaloi fenkoli. Kuori ja paloittele porkkanat ja selleri. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.
2. Kuumenna öljy kattilan pohjalla, lisää kasvikset ja fenkolinsiemenet, kuumenna hetki sekoitellen. Lisää tomaattipyree ja kuumenna.
3. Kaada kalaliemi, timjaminoksat ja viini kattilaan, hauduta kasvikset pehmeiksi.
4. Lisää ahvenfileet keittoon, mausta ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä, viimeistele keitto halutessasi parilla voinokareella, peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.
5. Mausta ahven-fenkolikeitto silppuamalla keiton pinnalle reilusti tilliä tai kirveliä ja tarjoa lisänä ranskankermaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous