Reseptit

Ahven-fenkolikeitto

17.7.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ahven-fenkolikeiton raaka-aineet ovat kotimaisia, mutta tyylissä on vivahteita Etelä-Ranskasta.

Ainekset

400 g ahvenfileitä
1/2 tl merisuolaa
1 fenkoli
2 porkkanaa
pala selleriä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl fenkolinsiemeniä
2 rkl öljyä
1 l kalalientä
1 dl valkoviiniä
3 timjaminoksaa
ripaus sokeria
suolaa ja pippuria
ahvenfileitä
(pari voinokaretta)

Lisäksi:

ranskankermaa
tillisilppua

Valmistusohje

1. Mausta ahvenfileet suolalla ja jätä maustumaan. Poista fenkolista puumainen osa ja suikaloi fenkoli. Kuori ja paloittele porkkanat ja selleri. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

2. Kuumenna öljy kattilan pohjal­la, lisää kasvikset ja fenkolinsie­menet, kuumenna hetki sekoitel­len. Lisää tomaattipyree ja kuu­menna.

3. Kaada kalaliemi, timjaminok­sat ja viini kattilaan, hauduta kas­vikset pehmeiksi.

4. Lisää ahvenfileet keittoon, mausta ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä, viimeiste­le keitto halutessasi parilla voi­nokareella, peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa.

5. Silppua keiton pinnalle reilusti tilliä ja tarjoa lisänä ranskanker­maa.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *