Reseptit

Ahvenpannu

Ahvenpannusta saa helposti nopean aterian. Tarjoa ahvenpannu uusien perunoiden kera.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ahvenpannu:

  • 500 g pieniä ahvenia nyljettyinä ja puhkottuina
  • 1 rkl kalamaustetta, jossa on tilliä, mustapippuria ja paprikaa
  • 1 chili
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl voita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl hunajaa

Valmistusohje

1. Mausta huuhdotut ja valutetut, nahattomaksi nyljetyt ahvenet. Mausta kalamausteseoksella, jonka voi sekoittaa itse suhteessa 1:1:1.

2. Kuumenna paistinpannulla öljy sekä voi ja silppua öljyyn valkosipuli ja chili. Lisää kalat pannuun ja anna paahtua rapeiksi. Lisää suola ja pirskota pinnalle sitruunaa sekä hunajaa. Anna hautua kymmenen minuuttia kannen tai leivinpaperin alla.

X