Reseptit

Ahvenpannu

30.6.2019 Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Ahvenpannusta saa helposti nopean aterian. Tarjoa ahvenpannu uusien perunoiden kera.

Ainekset

Ahvenpannu:

500 g pieniä ahvenia nyljettyinä ja puhkottuina
1 rkl kalamaustetta, jossa on tilliä, mustapippuria ja paprikaa
1 chili
4 valkosipulinkynttä
4 rkl voita
2 rkl öljyä
1 sitruunan mehu
2 tl hunajaa

Valmistusohje

1. Mausta huuhdotut ja valutetut, nahattomaksi nyljetyt ahvenet. Mausta kalamausteseoksella, jonka voi sekoittaa itse suhteessa 1:1:1.

2. Kuumenna paistinpannulla öljy sekä voi ja silppua öljyyn valkosipuli ja chili. Lisää kalat pannuun ja anna paahtua rapeiksi. Lisää suola ja pirskota pinnalle sitruunaa sekä hunajaa. Anna hautua kymmenen minuuttia kannen tai leivinpaperin alla.

Julkaistu aiemmin

metsastys-ja-kalastus

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme