Reseptit

Ahvenpihvit

Ahvenpihvit maistuvat lapsillekin. Sen takaa ihanan rapea korppujauho-parmesaanikuorrutus.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ahvenpihvit

  • 500 g ahvenfileitä
  • 50 g ruohosipulituorejuustoa
  • 1 iso muna + tilkka vettä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • suolaa, valkopippuria
  • pinnalle ruohosipulia

Valmistusohje

Ahvenpihvit tehdään näin:

Ahvenpihvit valmistetaan ahvenfileistä.

1. Levitä ruodottomat ahvenfileet työlaudalle. Sipaise fileet kevyesti tuorejuustolla ja paina aina kaksi fileetä vastakkain. Kastele pihvit ensin muna-vesiseokseen ja kääntele sitten maustetussa korppujauho- parmesaaniseoksessa. Anna kuorrutuksen kuivahtaa hetki ja paista pihvit öljy-voiseoksessa.

2. Tarjoa ahvenpihvien lisänä keitettyjä uusia perunoita ja hölskytyskurkkuja.

Kaipaatko lisää ahvenreseptejä? Kokeile piparjuurivoissa paistettuja ahvenia ruohosipulikastikkeessa tai täytettyjä grillissä valmistettuja ahvenfileitä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kermaiset ahvenfileet

X