Ahvenpitsat
Reseptit

Ahvenpitsat

Ahvenpitsat saavat täytteeksi paahdettua paprikaa, tomaattia, sinihomejuustoa ja kypsää ahventä. Paista pitsat grillissä tai uunissa.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 3 dl vettä
  • 1 pala pala (50 g) hiivaa
  • 5 dl spelttiä
  • 1 dl kauran leseitä
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa

täyte:

  • 1 paahdettu paprika
  • 4 paahdettua tomaattia
  • 8 perattua, kypsää ahventa
  • 12 oliivia
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 2 dl emmental-juustoraastetta
  • 12 minitomaattia
  • 1 dl tuoretta tai kuivattua basilikaa ja oreganoa

Valmistusohje

Ahvenpitsat tehdään näin:

Herkulliset ahvenpitsat maistuvat kaikille. Ohjeesta voi tehdä myös neljä pientä pitsaa.

  1. Perkaa paahdetut ahvenet ruodottomiksi. Anna maustua esim. oliiviöljy-sitruuna-yrttiseoksessa.
  2. Tee pitsapohja: Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää öljy, suola ja jauhot sekä leseet. Alusta kimmoisaksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina paistosvuokiin ellei grillissä ole paistokiveä. Taputa taikina ohuelti vuokaan, pistele ja levitä pintaan paahdetut ja kuoritut paprikat viipaleina ja paahdetut tomaatit ilman kuorta murskattuina.
  4. Lisää ahvenpalat, juustot, oliivit ja halkaistut minitomaatit sekä yrtit. Anna pitsan vielä kohota.
  5. Kuumenna grilli. Jos grillissä on lämpömittari ja useampi poltin, anna lämmön nousta 250 asteeseen kaikilla polttimilla.
  6. Kun uuni on kuuma, sulje yksi poltin ja pane pitsa siihen osaan grilliä ritilälle tai paistokivelle. Anna paahtua muutaman minuutin ajan. Sulje nyt toisen puolen poltin ja siirrä pitsa sinne ja avaa vapautunut poltin uudelleen. Näin saat lämmön kiertämään kaasugrillissä leivinuunimaisesti. Tarkkaile pitsan väriä ja ota ulos, kun reuna on rapea ja pinta kullankeltainen.
  7. Hiiligrillissä lämmön kanssa tulee tutuksi ilman mittaria hehkua ruokkimalla ja tarkkailemalla.

Vinkki: Paistolämmön kanssa pääsee tutuksi vaaleaa paahtoleipää paahtamalla.

Kaipaatko lisää kesäisiä pitsareseptejä? Kokeile valkoista kantarellipitsaa tai gluteenitonta valkoista parsakaalipitsaa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kreikkalainen pitsa

 

X