Ahvenpullat
Ahvenpullat viimeistelevät kesäisen lounaspöydän. Valmiiden pyöryköiden oheen voit esimerkiksi valmistaa keitettyjä perunoita.
Ainekset
Ahvenpullat:
- 4 ahventa fileistä jauhettuna
- 1/2 dl korppujauhoa
- 1 muna
- 1 dl ruokakermaa tai soijakermaa
- 1 sipuli
- 1 sitruunan kuori
- 1 dl persiljaa
- 1 dl tilliä
- 1 dl ruohosipulia
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
keitinliemi:
- 1 l vettä (osan voit halutessasi korvata valkoviinillä)
- 1 sitruunan mehu
- 4 laakerinlehteä
- tillinoksa
- 1 pieni chili
- kokonaisia mustapippureita
kastike:
- 4 dl keitinlientä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vaaleaa Maizena-maissisuurustetta
Valmistusohje
Ahvenpullat tehdään helposti näin:
1. Yhdistä jauhetun kalan kanssa muna, korppujauho, ruokakerma, silputtu sipuli ja pilkotut yrtit sekä pippuri. Anna massan olla hetki kylmässä.
2. Kuumenna liemi mausteiden kanssa. Ota kahdella pienellä lusikalla kalaseoksesta nokareita, pyöräytä palloiksi ja kypsennä pallerot hiljalleen kiehuvassa mausteliemessä. Nosta ahvenpullat varovaisesti vadille ja pujota vartaisiin.
3. Siivilöi kattilaan keitinlientä, suurusta ja rikasta voinokareella.
Katso myös: Aasialaiset lohipyörykät
Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehdyt kalapuikot – näillä ohjeilla onnistut!
Kommentit
Itse tykkään kovasti mökkeilystä ja veneilystä ja tietysti myös kalastus on lähellä sydäntä. Varsinkin ahvenia jää usein saaliiksi, joten nyt onkin mukava kokeilla uutta reseptiä ahvenpullille.
Kommentit
Itse tykkään kovasti mökkeilystä ja veneilystä ja tietysti myös kalastus on lähellä sydäntä. Varsinkin ahvenia jää usein saaliiksi, joten nyt onkin mukava kokeilla uutta reseptiä ahvenpullille.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous