Reseptit

Ahvenpullat

Ahvenpullat viimeistelevät kesäisen lounaspöydän. Valmiiden pyöryköiden oheen voit esimerkiksi valmistaa keitettyjä perunoita.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ahvenpullat:

  • 4 ahventa fileistä jauhettuna
  • 1/2 dl korppujauhoa
  • 1 muna
  • 1 dl ruokakermaa tai soijakermaa
  • 1 sipuli
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 dl persiljaa
  • 1 dl tilliä
  • 1 dl ruohosipulia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

keitinliemi:

  • 1 l vettä (osan voit halutessasi korvata valkoviinillä)
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 laakerinlehteä
  • tillinoksa
  • 1 pieni chili
  • kokonaisia mustapippureita

kastike:

  • 4 dl keitinlientä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vaaleaa Maizena-maissisuurustetta

Valmistusohje

Ahvenpullat tehdään helposti näin:

1. Yhdistä jauhetun kalan kanssa muna, korppujauho, ruokakerma, silputtu sipuli ja pilkotut yrtit sekä pippuri. Anna massan olla hetki kylmässä.

2. Kuumenna liemi mausteiden kanssa. Ota kahdella pienellä lusikalla kalaseoksesta nokareita, pyöräytä palloiksi ja kypsennä pallerot hiljalleen kiehuvassa mausteliemessä. Nosta ahvenpullat varovaisesti vadille ja pujota vartaisiin.

3. Siivilöi kattilaan keitinlientä, suurusta ja rikasta voinokareella.

Katso myös: Aasialaiset lohipyörykät

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehdyt kalapuikot – näillä ohjeilla onnistut!

X