10.9.2013

Ainon uuniomenat

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 isoa kotimaista talviomenaa
50 g mantelimassaa (noin)
1 dl yhteensä rouhittuja pähkinöitä, manteleita ja rusinoita
2 rkl voita
valmista kinuskikastiketta
vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Käytä uuniomenoihin kirpeitä ja meheviä kotimaisia omenoita.

Kuori omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Leikkaa omenoista pois pieni viipale, jotta pähkinät ja rusinat pysyvät hyvin omenoiden päällä. Täytä omenoiden keskusta mantelimassalla. Rouhi pähkinät ja pane rouhe rusinoiden kanssa omenoiden pinnalle. Lisää päälle nokare voita.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valuta vielä kuumien omenoiden päälle vähän valmista kinuskikastiketta. Tarjoa omenat lämpiminä pehmeän vanilijajäätelön kanssa.

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi