Ainon uuniomenat, mantelimassaa ja kinuskia
Reseptit

Ainon uuniomenat

Omenakausi on täällä. Kotipihan omenoista loihdit esimerkiksi uuniomenoita. Mantelimassa ja kinuskikastike viimeistelevät jälkiruoan.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 isoa kotimaista talviomenaa
  • 50 g mantelimassaa (noin)
  • 1 dl yhteensä rouhittuja pähkinöitä, manteleita ja rusinoita
  • 2 rkl voita
  • valmista kinuskikastiketta
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Käytä uuniomenoihin kirpeitä ja meheviä kotimaisia omenoita.

Kuori omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Leikkaa omenoista pois pieni viipale, jotta pähkinät ja rusinat pysyvät hyvin omenoiden päällä. Täytä omenoiden keskusta mantelimassalla. Rouhi pähkinät ja pane rouhe rusinoiden kanssa omenoiden pinnalle. Lisää päälle nokare voita.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valuta vielä kuumien omenoiden päälle vähän valmista kinuskikastiketta. Tarjoa omenat lämpiminä pehmeän vanilijajäätelön kanssa.

X