Aioli eli valkosipulimajoneesi
Reseptit

Aioli eli valkosipulimajoneesi

Aioli valmistuu nopeasti valmiista majoneesista.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Aioli

  • 2 dl hyvää majoneesia
  • 2–3 kpl valkosipulinkynttä
  • tilkka sitruunamehua
  • vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

Aioli eli valkosipulimajoneesi tehdään helposti näin:

Aioli eli valkosipulimajoneesi tehdään tällä ohjeella vikkelästi valmiista majoneesista, joka  maustetaan paitsi valkosipulilla myös sitruunamehulla ja pippurilla.  Voit myös tehdä aioliin tarvittavan majoneesin itse, jolloin tarvitset siihen öljyä, kananmunia, etikkaa ja sinappia.

1. Mausta majoneesi valkosipulilla, sitruunamehulla ja pippurilla. Anna valkosipulimajoneesin maustua jääkaapissa jonkin aikaa.

2. Tarjoa aiolin kanssa esimerkiksi sitruunaisia lohkoperunoita tai grillattuja perunalohkoja.

Kaipaatko lisää majoneesikastikkeiden ohjeita? Kokeile mojomajo-kastiketta tai limetti-chilimajoneesia.

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo majoneesi ja 7 tapaa maustaa majoneesista herkullinen kastike

X