Reseptit

Äitienpäiväkakku

Koristele hempeä kakku marsipaaniruusuilla ja ruusun terälehdillä.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 valmis täytekakkupohja

kostutus:

  • 1½ dl sitruunavirvoitusjuomaa tai vaniljasokerilla maustettua maitoa

väliin:

  • 4 dl mansikka- tai vadelmahilloa tai tuoreita mansikoita
  • 250 g maitorahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa

päälle:

  • 1 pkt mansikanmakuista tomusokeria
  • noin 3 rkl vettä

reunoille:.

  • rahka-kermaseosta
  • (vaaleanpunaisia nonparelleja)

koristeeksi:

  • marsipaaniruusuja
  • (myrkyttömiä ruusun terälehtiä)

Valmistusohje

Pane alin kakkulevy vadille ja kostuta se virvoitusjuomalla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle hilloa tai puhdistettuja ja viipaloituja mansikoita.

Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja sekoita vaahto rahkan joukkoon. Levitä ohut kerros rahkaseosta hillon tai marjojen päälle.

Nosta keskimmäinen levy täytteen päälle ja kostuta ja täytä se samalla tavalla. Nosta viimeinen levy päälle ja kostuta sekin. Painele kakku tasaiseksi.

Sekoita tomusokerin joukkoon sen verran vettä, että saat notkean tahnan. Levitä se kakun pinnalle. Peitä reunat rahka-kermaseoksella. Voit ripotella reunoille nonparelleja. Koristele kakku marsipaaniruusuilla (ja ruusun terälehdillä).

X