Reseptit

Aito ranskalainen suklaakakku

Miltä maistuu aito ranskalainen suklaakakku? Makuun ei taatusti pety, sillä täyteläinen kakku tehdään tummasta suklaasta ja voista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Tämä kakku on suklaanystävän unelma ja maailman helpoin leipoa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ranskalainen suklaakakku

  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Aito ranskalainen suklaakakku leivotaan näin:

1. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa kuumaan voi­sulaan. Sekoita ja anna suklaa-voiseoksen hetken jäähtyä.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi omassa kulhossaan. Lisää suklaa­voiseos vaahtoon.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne huolellisesti taikinaan.

4. Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista suklaakakkua 175­-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Suklaakakun tulee jäädä keskeltä valuvan pehmeäksi. Tarjoa ranskalainen suklaakakku tomusokerilla hunnutettuna hyvän kahvin kanssa. Kakun voi koristella syötävillä kukilla tai marjoilla.

Ohje: Kahvila Fleuriste, Uudenmaankatu 13, Helsinki

Kaipaatko lisää suklaakakkuohjeita? Kokosimme yhteen joulun parhaat suklaakakut.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussasulaviin herkkuihin

X