Aito ranskalainen suklaakakku
Miltä maistuu aito ranskalainen suklaakakku? Makuun ei taatusti pety, sillä täyteläinen kakku tehdään tummasta suklaasta ja voista.
Ainekset
Ranskalainen suklaakakku
- 150 g voita
- 150 g tummaa suklaata
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Aito ranskalainen suklaakakku leivotaan näin:
1. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa kuumaan voisulaan. Sekoita ja anna suklaa-voiseoksen hetken jäähtyä.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi omassa kulhossaan. Lisää suklaavoiseos vaahtoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne huolellisesti taikinaan.
4. Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista suklaakakkua 175-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Suklaakakun tulee jäädä keskeltä valuvan pehmeäksi. Tarjoa ranskalainen suklaakakku tomusokerilla hunnutettuna hyvän kahvin kanssa. Kakun voi koristella syötävillä kukilla tai marjoilla.
Ohje: Kahvila Fleuriste, Uudenmaankatu 13, Helsinki
Kaipaatko lisää suklaakakkuohjeita? Kokosimme yhteen joulun parhaat suklaakakut.
Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussasulaviin herkkuihin
Kommentit
Minkä kokoiseen irtopohjavuokaan ohje on?
Kommentit
Bonjour! Tämä kakku on täydellinen arkeen ja
juhlaan! Minulla oli aikaisemmin pikku juhlat.
Siellä sitä kakkua syötiin tosi paljon!
Hyvä
Minkä kokoiseen irtopohjavuokaan ohje on?
Itse käytin 24cm irtopohjavuokaa
Ihmettelen vähän tätä reseptiä koska aitoon ranskalaiseen suklaakakkuun ei tule ollenkaan jauhoja. Siihen vatkataan erikseen keltuaiset sokerin kanssa ja valkuaiset sokerin kanssa. Tämä resepti on melkein sama kuin mutakakussa joka on amerikkalainen.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous