Aleksanterin leivokset
Aleksanterin leivokset ovat kahvipöydän klassikkoja.
Ainekset
Taikina:
- 200 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- vadelma- tai omenamarmeladia
päälle:
- 300 g (n. 4 dl) mansikanmakuista tomusokeria (tai tavallista tomusokeria + punaista karamelliväriä)
- noin ½ dl vettä
Valmistusohje
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin puoli tuntia.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat taikinapalat suorakaiteen muotoiseksi levyksi (20 x 25 cm). Nosta levyt leivinpaperin päälle pellille. Voit myös kaulia ne suoraan leivinpaperin päällä.
Paista levyjä 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Levitä toiselle levylle kerros omena- tai vadelmamarmeladia. Nosta toinen levy päälle.
Sekoita tomusokeriin sen verran vettä, että saat notkean tahnan. Levitä kuorrutus päällimmäisen levyn päälle. Tasoita pinta kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Leikkaa levy terävällä veitsellä tasakokoisiksi leivoksiksi.
Kommentit
ohjeesta puuttui missä vaiheessa väriaine lisätään jos ei käytä mansikanmakuista tomusokeria?
Kommentit
Nami nami❤️❤️
Nami nami❤️❤️
Nami nami❤️❤️
ohjeesta puuttui missä vaiheessa väriaine lisätään jos ei käytä mansikanmakuista tomusokeria?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous