Reseptit

Alkoholiton kurkku-basilikasour

Alkoholittomassa sourissa gini korvataan vastapuserretulla greippimehulla. Käytä mehua tuplasti giniä enemmän.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 cl sokerilientä
  • 8 cl vastapuserrettua greippimehua
  • 2 cl sitruunamehua
  • 1 pienen munan valkuainen
  • 3 viipaletta kurkkua
  • 5 basilikanlehteä
  • jäitä

Valmistusohje

Tee sokeriliemi kiehauttamalla 1 dl sokeria ja 1/2 dl vettä. Anna jäähtyä. Pane ainekset jäiden kanssa shakeriin tai tiiviskantiseen purkkiin. Ravista noin 1 minuutti tai kunnes valkuainen vaahtoutuu. Siivilöi juoma lasiin. Lisää jäitä. Koristele kurkkusuikaleella ja basilikan lehdellä.

Katso myös:
Greippimojito, Ruoka.fi
Maniskka-greippijuoma, Ruoka.fi
Ananas-sitrusjuoma, Kotiliesi.fi

X