
Alkukesän perunasalaatti
Itsetehty perunasalaatti kruunaa kesän illalliskestien tarjoilut.
Ainekset
- noin 12 keitettyä varhaisperunaa
- 1 nippu retiisejä
- 1–2 sipulia renkaina
Kastike
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 murskattu valkosipulin kynsi
- suolaa, pippuria
- silputtua tilliä ja ruohosipulia
Valmistusohje
1. Keitä puhtaiksi harjatut perunat juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi kattilassa. Anna jäähtyä jonkin aikaa. Leikkaa perunat lohkoiksi.
2. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada kastike haaleiden perunoiden päälle. Leikkaa sipulit renkaiksi ja retiisit viipaleiksi. Sekoita perunoiden joukkoon. Silppua päälle ruohosipulia ja tilliä.
3. Anna maustua jonkin aikaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous