Reseptit

Alkukesän perunasalaatti

Itsetehty perunasalaatti kruunaa kesän illalliskestien tarjoilut.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 12 keitettyä varhaisperunaa
  • 1 nippu retiisejä
  • 1–2 sipulia renkaina

Kastike

  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • suolaa, pippuria
  • silputtua tilliä ja ruohosipulia

Valmistusohje

1. Keitä puhtaiksi harjatut perunat juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi kattilassa. Anna jäähtyä jonkin aikaa. Leikkaa perunat lohkoiksi.

2. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada kastike haaleiden perunoiden päälle. Leikkaa sipulit renkaiksi ja retiisit viipaleiksi. Sekoita perunoiden joukkoon. Silppua päälle ruohosipulia ja tilliä.

3. Anna maustua jonkin aikaa.

X