Reseptit

Varhaisperunasalaatti

Varhaisperunasalaatti on kesäjuhlien vetonaula. Se sopii niin lakkiaisiin kuin grillijuhliin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Varhaisperunasalaatti höystetään kesän ensimmäisillä retiiseillä ja herneillä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Varhaispeurnasalaatti

  • noin 12 keitettyä varhaisperunaa
  • 1 nippu retiisejä
  • 1–2 sipulia renkaina

Kastike

  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • suolaa, pippuria
  • silputtua tilliä ja ruohosipulia

Valmistusohje

Varhaisperunasalaatti valmistuu näin helposti:

1. Keitä puhtaiksi harjatut perunat juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi kattilassa. Anna jäähtyä jonkin aikaa. Leikkaa perunat lohkoiksi.

2. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada kastike haaleiden perunoiden päälle. Leikkaa sipulit renkaiksi ja retiisit viipaleiksi. Sekoita perunoiden joukkoon. Silppua päälle ruohosipulia ja tilliä.

3. Anna maustua jonkin aikaa. Tarjoa varhaisperunasalaatti grilliruokien kanssa tai buffet-pöydän vetonaulana.

Vinkki: Perunasalaatin voi tehdä monella tapaa – näistä herkkuresepteistä jokainen löytää suosikkinsa

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy perunasalaatti ilman majoneesia

X