14.5.2012

Amarantti-punajuurikeitto

Teksti: Elina Jyväs

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
5 pientä punajuurta
1-2 rkl öljyä
1 l kasvislientä
5 dl vettä
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
ripaus rouhittua mustapippuria
1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
2-3 rkl silputtua tuoretta timjamia
100 g tuorejuustoa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja silppua ne hienoksi. Kuori punajuuret ja suikaloi ne hienoksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuleita, punajuurta ja amaranttia muutamia minuutteja.

3. Lisää kasvisliemi, vesi, laakerinlehdet, kanelitanko, pippuri ja balsamiviinietikka. Keitä aineksia kannen alla keskilämmöllä 30–40 minuuttia, kunnes punajuuri ja amarantti kypsyvät.

4. Lisää lopuksi timjami ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoa keitto halutessasi tuorejuustonokareen kanssa.

Kommentit (2)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi