Reseptit

Amarantti-punajuurikeitto

Tarjoa amarantti-punajuurikeitto tuorejuustonokareen kanssa.

Teksti:
Elina Jyväs

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 pientä punajuurta
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 5 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 kanelitanko
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
  • 2-3 rkl silputtua tuoretta timjamia
  • 100 g tuorejuustoa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja silppua ne hienoksi. Kuori punajuuret ja suikaloi ne hienoksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuleita, punajuurta ja amaranttia muutamia minuutteja.

3. Lisää kasvisliemi, vesi, laakerinlehdet, kanelitanko, pippuri ja balsamiviinietikka. Keitä aineksia kannen alla keskilämmöllä 30–40 minuuttia, kunnes punajuuri ja amarantti kypsyvät.

4. Lisää lopuksi timjami ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoa keitto halutessasi tuorejuustonokareen kanssa.

X