788994-amarettomousse.jpg
Reseptit

Amarettomousse

Aramettomousse tarjoillaan annosmaljoista. Jälkiruoka koristellaan kermavaahdolla, suklaarouheella ja pikakahvijauheella.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl amarettoa
  • 4 keltuaista
  • ¾ dl sokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Valmista vaahto vesihauteessa. Mittaa amaretto, keltuaiset ja sokeri teräskulhoon. Nosta kulho kiehuvan kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Vatkaa, kunnes seos on vaahtoa.

2. Nosta astia pois vesihauteesta ja vatkaa kylmäksi. Vaahdota kerma ja lisää amarettovaahtoon. Mausta vaniljalla.

3. Jaa mousse annosmaljoihin. Koristele kermavaahdolla ja suklaarouheella tai ripauksella pikakahvijauhetta.

X