Reseptit

Amerikkalainen juustokakku

Amerikkalaisen juustokakun voi mainiosti valmistaa jo edellisenä päivänä. Tarjoile kakku esimerkiksi mustikkahillon kanssa.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 300 g Digestive-keksejä
  • 150 g sulatettua voita
  • 2 rkl sokeria

Juustotäyte:

  • 800 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevytversiota)
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl maizenaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 4 isoa munaa
  • 2 dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (22-23 cm) pohja leivinpaperilla. Murenna keksit joko monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussissa. Sekoita joukkoon voisula ja sokeri. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille tiiviiksi, jotta se pysyy leikattaessa koossa. Pane pohja jääkaappiin odottamaan.

2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sekoita isossa kulhossa juusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri, ranskankerma, sitruunan mehu ja kuoriraaste, vaniljasokeri ja maizena. Sekoita. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.

3. Paista kakkua uunin keskiosassa noin tunti. Katkaise lämpö ja anna kakun olla jälkilämmössä puolisen tuntia. Jos pinta tummuu liiaksi paistamisen aikana, peitä se kevyesti kaksinkertaisella leivinpaperilla.

Katso myös: Juustokakku – näillä leivontavinkeillä onnistut

X