Reseptit

Amerikkalainen juustokakku

8.5.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos
Amerikkalaisen juustokakun voi mainiosti valmistaa jo edellisenä päivänä. Tarjoile kakku esimerkiksi mustikkahillon kanssa.

Ainekset

300 g Digestive-keksejä
150 g sulatettua voita
2 rkl sokeria

täyte:

800 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevytversiota)
2 dl sokeria
3 rkl maizenaa
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
4 isoa munaa
2 dl ranskankermaa

Valmistusohje

 

1. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (22-23 cm) pohja leivinpaperilla. Murenna keksit joko monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussissa. Sekoita joukkoon voisula ja sokeri. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille tiiviiksi, jotta se pysyy leikattaessa koossa. Pane pohja jääkaappiin odottamaan.

2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sekoita isossa kulhossa juusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri, ranskankerma, sitruunan mehu ja kuoriraaste, vaniljasokeri ja maizena. Sekoita. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.

3. Paista kakkua uunin keskiosassa noin tunti. Katkaise lämpö ja anna kakun olla jälkilämmössä puolisen tuntia. Jos pinta tummuu liiaksi paistamisen aikana, peitä se kevyesti kaksinkertaisella leivinpaperilla.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme