Reseptit 23.10.2015

Amerikkalaiset suklaakeksit

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Amerikkalaisissa suklaakekseissä on kolmenlaista suklaata. Taikinasta tulee keksejä ainakin neljä pellillistä. Voit hyvin puolittaa ohjeen.

Ainekset

150 g tummaa suklaata
1/2 dl vaaleaa siirappia
200 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl sokeria
2 dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
yhteensä 200 g valkoista, tummaa ja maitosuklaata
puolitettuja macadamiapähkinöitä

Valmistusohje

1. Paloittele tumma suklaa mikronkestävään astiaan ja sulata mikrossa. Sekoita kerran sulatuksen aikana. Lisää siirappi suklaan joukkoon. Vatkaa voi ja sokerit keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan. Kääntele sekaan kuivat aineet ja suklaaseos. Paloittele loput suklaat pieniksi kuutioiksi. Lisää noin 2/3 paloista taikinaan. Anna taikinan jähmettyä kylmässä 2–3 tuntia.

2. Pyörittele taikina pingispallon kokoisiksi palloiksi. Pane aina 9 palloa kerrallaan leivinpaperin päälle pellille. Litistä pallot kädellä painamalla. Paista keksejä 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota pelti pois uunista ja lisää jokaisen keksin päälle suklaapaloja ja puolitettuja pähkinöitä. Kypsennä edelleen 2–4 minuuttia.

Katso myös:

Kahden suklaan keksit, Ruoka.fi

Suklaa-karpalowhoopiet, Ruoka.fi

Suklaa-kaurakeksit, Kotiliesi.fi

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi