Reseptit

Ananas­-kookosletut

Ananas­-kookoslettuihin paistetaan kokonainen ananasviipale. Siksi ne ovat raikas jälkiruoka tai hedelmäinen lopetus aamiaiselle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ananas-kookosletut:

  • 5 dl maitoa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 12-14 ananasrenkaita mehussa (tai vastaava määrä tuoretta ananasta viipaleina)
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun:

  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • kourallinen tuoretta minttua
  • 2 dl valmista kinuskikastiketta

Valmistusohje

1. Vispilöi vehnäjauhot maidon joukkoon ja lisää sokeri, suola ja kananmunat. Lisää taikinan joukkoon 1 dl kookoshiutaleita. Anna taikinan turvota hetki.

2. Valuta ananasviipaleet.

3. Kuumenna voi lettu- tai blinipannussa (jos käytät lettupannua, siinä tulisi olla syvät lettusyvennykset) ja lisää ananasviipaleet pannulle. Kaada ananaksen päälle varovasti taikinaa ja paista niin, että saat ananasviipaleletun käännettyä. Paista kaikki letut samaan tapaan.

4. Tarjoile ananasletut kookoshiutaleiden, tuoreen mintun ja kinuskikastikkeen kera.

X