3.3.2014

Ananas-aprikoosicrumble eli hedelmäinen murupaistos

Teksti: Saija Hakoniemi Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g tuoretta ananasta
1 prk säilykeaprikoosia valutettuna
1 ps pakastevadelmia (kotimaisia)

muruseos:

2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g manteleita rouhittuina
2.5 dl vehnäjauhoja
75 g voita

tarjoiluun:

jäätelöä tai vaniljakastiketta

Valmistusohje

Ananas-aprikoosicrumblessa on tarkoituksella reilusti murukuorrutetta, joka on ainakin lasten mielestä paras osa tästä herkusta.

1. Kuori ja paloittele ananas ja noste- le palat uunivuokaan.  Lisää joukkoon valutetut aprikoosit ja pakastevadelmat.
2. Sekoita kaikki muruseoksen ainekset keskenään käsin nyppimällä. Ripottele seos hedelmien päälle. Muruseosta saa olla reilusti, se on tässä jälkiruoassa parasta!
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes muruseos on saanut väriä ja on rapeaa.
4. Tarjoile hieman jäähtynyt ananas-aprikoosicrumble jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

 

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi