Ananasravioli, granaattiomenaa ja vihreä tee -kristallia
Tämä huikean kaunis ja helppo jälkkäri ei sitten lihota!
Ainekset
Ananasravioli
- 1 tuore ananas
- 1 granaattiomena
- 200 g sitruunalla maustettua rahkaa
Koristeluun:
- tuoretta minttua
Vihreä tee -kristalli:
- 2 dl keitettyä vihreää teetä
- 2 rkl hunajaa
- 3 liivatelehteä
Valmistusohje
Ananasravioli tehdään näin helposti:
1. Tee vihreä tee -kristalli esim. edellisenä päivänä. Laita liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Lämmitä tee 80-asteiseksi ja sulata hunaja sen joukkoon. Nosta liivatteet pois vedestä, purista niistä liiat vedet pois ja lisää kuuman teen joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi, kaada pieneen astiaan ja laita kylmään hyytymään hyytymään kuudeksi tunniksi. Kun seos on hyytelöitynyt kovaksi, kaada se leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä siitä hienon hienoja ”kristalleja”.
2. Kuori ananas ja leikkaa siitä ohuen ohuita siivuja. Esimerkiksi keittiömandoliinin avulla saat tosi ohuita viipaleita.
3. Asettele viisi siivua lautaselle ja nosta niistä keskimmäiselle lusikallinen maustettua rahkaa. Laita vielä siivu tai pari rahkan päälle ja painele reunoilta kevyesti kanneksi, kuin tekisit ravioleja.
4. Kaavi granaattiomenasta siemenet ja koristele ananasravioli-annos siemenillä, tuoreella mintulla sekä vihreä tee -kristallilla.
Vinkki: Ananasraviolien valmistamiseen kuluu aikaa vain 35 min., mutta vihreä tee -kristallin hyytmiseen kannattaa varata aikaa jopa kuusi tuntia ja sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä.
Resepti: Alex Nurmi
Kokeile myös ananasta kookoskastikkeessa, karamellisoituja ananasrenkaita tai omena-ananaspaistosta.
Lue myös Seura.fi: Ai ananas ei sovi pizzan täytteeksi? Saatat sittenkin olla yksin mielipiteinesi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous