Reseptit

Ananasta, mansikoita ja kookoskinuskia

Nopea ja raikas jälkiruoka syntyy tuoreista marjoista ja hedelmistä sekä kookosmaitoon keitetystä kinuskista. Ihan kuin olisi palmujen katveessa!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni ananas
  • 1 l mansikoita

Kinuskikastike

  • 1 prk (4 dl) kookosmaitoa
  • 4 dl fariinisokeria
  • 1 vaniljatanko halkaistuna

Koristeluun

  • tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan kookosmaito, sokerit ja vaniljatanko. Vispilöi tasaiseksi ja kiehauta.

2. Keitä kevyesti poreillen 20–30 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna kinuskin jäähtyä.

3. Kuori ja paloittele ananas reiluiksi paloiksi. Puhdista mansikat. Laita hedelmäkuutiot ja mansikat tarjoiluvadille ja valuta päälle kinuskia. Koristele tuoreella mintulla.

4. Laita loppukinuski tarjolle kulhossa ja dippaa ananasta ja mansikoita kinuskiin.

Lisää raikkaita jälkkäreitä hedelmistä:

985922-ananas,590.jpg

Grillattua ananasta ja melonisalaattia

949449-hedelmia_inkivaarikastikkeessa.jpg

Hedelmiä inkivääriliemessä

802069-hedelmavartaat_Hautala.jpg

Hedelmä-mansikkavartaat ja marjakastike

Kotiliesi.fi: Hedelmäsalaatti ja jogurttikastike

X