Anjovis-artisokkakeitto
Artisokkakeiton pikantin maun salaisuus on anjovis.
Ainekset
- 8 suurta maa-artisokkaa
- 3 porkkanaa
- 1 punasipuli
- 1 l vettä
- 2 sieni- tai kasvisliemikuutiota
- 1 prk anjovisfileitä
- 2 dl (kuohu)kermaa
Valmistusohje
Kuori ja lohko juurekset ja keitä miltei kypsiksi. Anna hiukan jäähtyä ja soseuta nesteineen tehosekoittajassa tai sauvasekoittimella. Muusaa 5 anjovisfilettä ja hiukan anjovislientä ja lisää keittoon ne sekä kerma.
Ylöslämmitä keitto uudelleen. Lisää suolaa ja mustapippuria, jos maku vaatii. Tarjoile kupposista. Laske varovasti yksi anjovisfilee kiekuraksi keiton pinnalle ja hiukan persiljasilppua koristeeksi.
Resepti: Eija Muuronen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous