Reseptit

Anjovis-artisokkakeitto

Artisokkakeiton pikantin maun salaisuus on anjovis.
Teksti: Arja Talonen Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 suurta maa-artisokkaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • 1 l vettä
  • 2 sieni- tai kasvisliemikuutiota
  • 1 prk anjovisfileitä
  • 2 dl (kuohu)kermaa

Valmistusohje

Kuori ja lohko juurekset ja keitä miltei kypsiksi. Anna hiukan jäähtyä ja soseuta nesteineen tehosekoittajassa tai sauvasekoittimella. Muusaa 5 anjovisfilettä ja hiukan anjovislientä ja lisää keittoon ne sekä kerma.

Ylöslämmitä keitto uudelleen. Lisää suolaa ja mustapippuria, jos maku vaatii. Tarjoile kupposista. Laske varovasti yksi anjovisfilee kiekuraksi keiton pinnalle ja hiukan persiljasilppua koristeeksi.

Resepti: Eija Muuronen

X