Reseptit

Anjovisleipä

Muhkea anjovisleipä täytetään anjovis-yrttivoilla ja paahdetaan uunissa tai grillissä. Leipä on maukas lisuke keittolounaalle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Anjovisleipä

  • n. 8 anjovisfileetä
  • 100 g voita (pehmeää)
  • 1/2 dl silputtua basilikaa ja/tai lehtipersiljaa
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 kokonainen hiivaleipä

Valmistusohje

Anjovisleipä tehdään helposti näin:

1. Hienonna anjovikset haaru­kalla. Lisää pehmeä voi ja sekoita. Puserra joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää voihin silputut yrtit ja parmesaaniraaste. Muotoile voi tangoksi leivin­paperin päällä ja kääri paketiksi. Laita voi jääkaappiin kovet­ tumaan.

2. Leikkaa leipä paloiksi niin, että palat jäävät pohjaan kiinni. Leikkaa maustevoi ohuiksi viipaleiksi ja työnnä viipaleet leivän viiltoihin.

3. Kuumenna leipää 180 ­astei­sessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes voi sulaa ja leipä on sisältä kuuma. Tai kääri anjovisleipä folioon ja lämmitä grillin ylätasolla.

Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x lämmin voileipä

X