Anjovisleipä
Muhkea anjovisleipä täytetään anjovis-yrttivoilla ja paahdetaan uunissa tai grillissä. Leipä on maukas lisuke keittolounaalle.
Ainekset
Anjovisleipä
- n. 8 anjovisfileetä
- 100 g voita (pehmeää)
- 1/2 dl silputtua basilikaa ja/tai lehtipersiljaa
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 kokonainen hiivaleipä
Valmistusohje
Anjovisleipä tehdään helposti näin:
1. Hienonna anjovikset haarukalla. Lisää pehmeä voi ja sekoita. Puserra joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää voihin silputut yrtit ja parmesaaniraaste. Muotoile voi tangoksi leivinpaperin päällä ja kääri paketiksi. Laita voi jääkaappiin kovet tumaan.
2. Leikkaa leipä paloiksi niin, että palat jäävät pohjaan kiinni. Leikkaa maustevoi ohuiksi viipaleiksi ja työnnä viipaleet leivän viiltoihin.
3. Kuumenna leipää 180 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes voi sulaa ja leipä on sisältä kuuma. Tai kääri anjovisleipä folioon ja lämmitä grillin ylätasolla.
Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta
Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x lämmin voileipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous