Reseptit

Ankankoipi kartanon tapaan perinteisen kypsäksi haudutettuna

Hiero ankankoipiin mausteeksi suolaa, timjamia, rosmariinia ja rouhittua musta- ja valkopippuria.
Teksti: Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 ankankoipea
  • suolaa
  • timjamia
  • rosmariinia
  • rouhittua mustapippuria
  • rouhittua valkopippuria
  • 1-2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 1 l mietoa lihalientä
  • 1 laakerinlehti

kastike:

  • haudutusliemi
  • kermaa
  • (Maizenaa)

Valmistusohje

Hiero koipiin mausteeksi suolaa, timjamia, rosmariinia ja rouhittua musta- ja valkopippuria.

Pilko uunivuokaan porkkanoita ja sipulia ja nosta ankankoivet kasvisten päälle. Ruskista aluksi melko kovalla lämmöllä, noin 225-asteisessa uunissa. Lisää sitten mieto lihaliemi ja laakerinlehti, pienennä lämpöä ja anna koipien hautua 170 asteessa runsaan tunnin ajan. Siivilöi haudutusliemi, suurusta Maizenalla ja kermalla maukkaaksi, ohuehkoksi kastikkeeksi.

Tarkista maku.

Tarjoa lisänä uunissa kypsennettyjä perunoita ja pikkuporkkanoita. Voit halkaista kypsän uuniperunan, ripotella pinnalle parmesaania ja gratinoida puolikkaat uunissa tai grillissä.

Ohje: Wiurilan kartano

X