11.5.2012

Ankankoipia nuudelikasvisten kanssa

Teksti: Antti Uusitalo, Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 ankankoipea
2 rkl makeaa soijakastiketta
2 rkl chilikastiketta
mustapippuria
roseepippuria
viherpippuria
ankanrasvaa tai kasviöljyä

Nuudelit:

200 g nuudeleita
100 g pitkiä papuja tai vihreitä papuja
4 rkl öljyä
2 hienonnettua salottisipulia
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
4 punaista chiliä suikaleina
4 minimunakoisoa puolitettuina tai ½ tavallista suikaleina
1 kesäkurpitsa pitkinä suikaleina
2 rkl makeaa soijakastiketta ruokosokeria
(tilkka kanalientä)

Valmistusohje

Hiero ankankoipiin soijakastiketta, chilikastiketta ja rouhittuja pippureita. Pane koivet vuokaan ja lisää ankanrasvaa tai kasviöljyä niin, että ne peittyvät. Paista 90-asteisessa uunissa noin 8 tuntia. Pidä lämpiminä.

Kuumenna nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan ja valuta siivilässä. Keitä pavut juuri ja juuri kypsiksi.

Kuumenna öljy ja kuullota siinä sipulia, valkosipulia, ikivääriä ja chiliä hetken aikaa. Lisää munakoisot ja kesäkurpitsasuikaleet ja paistele hiljalleen, kunnes ne ovat kypsiä.

Sekoita kasvisten joukkoon nuudelit ja pavut ja mausta soijakastikkeella ja ruokosokerilla. Lisää vähän kanalientä, mikäli ruoka tuntuu kuivalta. Tarkista maku ja tee nuudelikasviksista pesät lautasille. Nosta päälle ankankoivet.

 

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi