Reseptit

Ankankoipia, tuoremakkaraa ja hapankaalia

Hapankaalipedillä tarjotut ankankoivet ja makkarat ovat sopivaa miesten saunaillan ruokaa.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg hapankaalia tai tai 500 g hapankaalia ja 500 g punakaalia
  • 1 tl kuminaa
  • 4-6 ankankoipea
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 400 g bratwursteja ja/tai muita tuoremakkaroita
  • 1.5 dl valkoviiniä (1-2dl)

Valmistusohje

1. Voit huuhtoa hapankaalin, jos haluat siitä miedompaa. Mausta hapankaali makusi mukaan kuminalla. Hiero ankankoipiin varovasti suolaa ja mustapippuria.
2. Levitä valutettu hapankaali laakeaan uunivuokaan ja nosta ankankoivet päälle. Kaada vuokaan kunnolla valkoviiniä.
3. Kypsennä koipia ja hapankaalia 175-asteisessa uunissa kärsivällisesti noin kolme tuntia. Kun kypsennysaikaa on jäljellä noin 45 minuuttia, lisää hapankaalipedille tuoremakkarat, joihin olet tehnyt kunnon viiltoja.
4. Ruoka on valmista, kun makkarat ovat saaneet kauniin värin.

X