Ankankoipia, tuoremakkaraa ja hapankaalia
Hapankaalipedillä tarjotut ankankoivet ja makkarat ovat sopivaa miesten saunaillan ruokaa.
Ainekset
- 1 kg hapankaalia tai tai 500 g hapankaalia ja 500 g punakaalia
- 1 tl kuminaa
- 4-6 ankankoipea
- suolaa
- mustapippuria
- 400 g bratwursteja ja/tai muita tuoremakkaroita
- 1.5 dl valkoviiniä (1-2dl)
Valmistusohje
1. Voit huuhtoa hapankaalin, jos haluat siitä miedompaa. Mausta hapankaali makusi mukaan kuminalla. Hiero ankankoipiin varovasti suolaa ja mustapippuria.
2. Levitä valutettu hapankaali laakeaan uunivuokaan ja nosta ankankoivet päälle. Kaada vuokaan kunnolla valkoviiniä.
3. Kypsennä koipia ja hapankaalia 175-asteisessa uunissa kärsivällisesti noin kolme tuntia. Kun kypsennysaikaa on jäljellä noin 45 minuuttia, lisää hapankaalipedille tuoremakkarat, joihin olet tehnyt kunnon viiltoja.
4. Ruoka on valmista, kun makkarat ovat saaneet kauniin värin.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous