15.5.2012

Ankanrasvassa haudutettu punakaali

Teksti: Juha Jormanainen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kg punakaalia
200 g happamia omenoita
40 g ankanrasvaa
puolikas sipuli
0.5 dl punaviinietikkaa
1 dl punaviiniä
1 dl siirappia
1 dl punajuurimehua

maustepussi:

kanelia
neilikkaa
inkivääriä
pala savustettua siansivua nahkoineen
1 valkopippuri
ripaus merisuolaa

Valmistusohje

Sulata ankanrasva kattilassa, lisää siihen ohueksi suikaloidut kaalit, sipulin puolikas ja omenat. Kuullota kevyesti ja lisää etikka, viini, siirappi ja maustepussi sekä vettä. Hauduta kypsäksi 3-4 tuntia.

Lisää lopuksi punajuurimehu ja poista maustepussi. Kaalin tulee olla mausteinen ja hyvin hautunut.