Reseptit

Ankanrasvassa haudutettu punakaali

Ankanrasvassa haudutettu punakaali on valmiina mausteinen ja hyvin hautunut.

Teksti:
Juha Jormanainen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg punakaalia
  • 200 g happamia omenoita
  • 40 g ankanrasvaa
  • puolikas sipuli
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl punajuurimehua

maustepussi:

  • kanelia
  • neilikkaa
  • inkivääriä
  • pala savustettua siansivua nahkoineen
  • 1 valkopippuri
  • ripaus merisuolaa

Valmistusohje

Sulata ankanrasva kattilassa, lisää siihen ohueksi suikaloidut kaalit, sipulin puolikas ja omenat. Kuullota kevyesti ja lisää etikka, viini, siirappi ja maustepussi sekä vettä. Hauduta kypsäksi 3-4 tuntia.

Lisää lopuksi punajuurimehu ja poista maustepussi. Kaalin tulee olla mausteinen ja hyvin hautunut.

X