Reseptit

Ankanrintaa ja nuudelisalaattia

Ankanrinta ja nuudelisalaatti on helppo ja näyttävä tarjottava juhlahetkiin.

Teksti:
Emma Suominen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kpl nahallista ankan rintafileetä (pakaste)
  • 1.5 dl hoisin-kastiketta
  • 2 tl suolaa

Nuudelisalaatti:

  • 65 g munanuudeleita
  • 100 g kiinankaalia
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 mango
  • 1 punasipuli
  • 1 dl hapanimeläkastiketta

Valmistusohje

 

  1. Valmista nuudelisalaatti. Keitä nuudelit kypsiksi ja jäähdytä nopeasti huuhtelemalla kylmällä vedellä. Leikkaa salaattiainekset haluamasi muotoisiksi paloiksi ja yhdistä kaikki samaan tarjoiluvatiin. Kaada pinnalle kastike.
  2. Tee ankan rasvaan ristikkäisviillot ja laita fileet kylmään pannuun. Kuumenna fileitä hiljalleen, jolloin rasva alkaa sulaa. Kaada välillä rasvaa pois pannulta. Lisää lämpöä ja paista fileitä niin kauan, että rasvapinta on rapea. Lopuksi käännä ankka ja paista nopeasti lihan pinta kiinni myös toiselta puolelta.
  3. Sivele hoisin-kastike fileiden päälle ja kypsennä uunissa 180 asteessa noin 10 minuutin ajan, jolloin fileiden sisälämpötila nousee 48 asteeseen.
  4. Nosta ankanrinnat uunipelliltä lautaselle ja peittele ne ilmavan kevyesti foliolla. Anna fileiden vetäytyä viiden minuutin ajan ja leikkaa niistä ohuita viipaleita nuudelisalaatin päälle. Ripottele sormisuolaa lihan pintaan.

Resepti: Alex Nurmi

X