Reseptit

Ankanrintaa ja viinikastiketta

Illalliskutsujen lähestyessä voi olla vaikeaa keksiä, mikä ruokalaji olisi hienostunut, mutta helppo ateria valmistaa. Tämä ankanrinnan ja viinikastikkeen resepti on keskitasoinen ja onnistuu varmasti silloinkin, jos ei ole kovin kokenut ruoanlaittaja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ankanrinta

  • 2 kpl ankanrintaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ankan paistoliemi
  • 2 rkl portviiniä tai sherryä
  • 1 rkl kanafondia
  • 2 tl soijaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 rkl tummaa kastikesuurustetta
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Ankanrinta valmistetaan näin.

  1. Tee ankanrintojen nahkapuolelle ruutumaiset viillot. Pane fileet kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Kuumenna pannu ja paista molempia puolia noin 3 minuuttia. Säästä liemi.
  2.  Mausta ankan rintafileet suolalla ja pippurilla. Työnnä toiseen rintaan paistomittari. Kypsennä ankan rintafileitä 160-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes mittari näyttää 55–58 astetta. Tee kastike fileiden ollessa uunissa. Mittaa kastikeainekset kattilaan suurustetta ja voita lukuun ottamatta. Keitä noin 10 minuuttia. Suurusta kastike ja kiillota voilla. Tarjoa ankanrinta viinikastikkeen ja esimerkiksi aasialaisittain maustettujen vihreiden papujen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Appelsiinikastike ankalle

X