Reseptit

Ankkaragu ja spagettia

29.8.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 prk säilöttyjä ankankoipia
4 salottisipulia
1 solo- (yksikyntinen) valkosipuli
1-2 sellerinvartta
2 rkl oliiviöljyä
3 dl punaviiniä
2 prk säilyketomaatteja
1 lihaliemikuutio
100 g rusinoita
2 rosmariininoksaa
2 laakerinlehteä
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

spagettia
raastettua parmesaania

Valmistusohje

Hartaudella haudutettu ankkaragu on helpointa tehdä säilötyistä ankankoivista.

1. Kaavi ankankoivista ylimääräinen rasva ja paloittele ne pieniksi paloiksi. Silppua sipulit ja sellerinvarret, hienonna valkosipuli. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää ankanliha ja kuumenna. Kaada kattilaan viini ja tomaattisäilykkeet, murenna sekaan liemikuutio. Lisää rusinat, rosmariini ja laakerinlehdet. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Anna ragun hautua hiljalleen kannen alla noin 1,5 tuntia. Sekoittele välillä. Tarjoa keitetyn spagetin ja parmesaaniraasteen kanssa.

Viinisuositus:

Castiglioni Chianti 2012 on keskitäyteläinen, marjainen ja terhakan tanniininen punaviini Italiasta, 11,99 e.