Reseptit

Ankkaragu ja spagettia

Hartaudella haudutettu ankkaragu on helpointa tehdä säilötyistä ankankoivista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk säilöttyjä ankankoipia
  • 4 salottisipulia
  • 1 solo- (yksikyntinen) valkosipuli
  • 1-2 sellerinvartta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 prk säilyketomaatteja
  • 1 lihaliemikuutio
  • 100 g rusinoita
  • 2 rosmariininoksaa
  • 2 laakerinlehteä
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:

  • spagettia
  • raastettua parmesaania

Valmistusohje

 

1. Kaavi ankankoivista ylimääräinen rasva ja paloittele ne pieniksi paloiksi. Silppua sipulit ja sellerinvarret, hienonna valkosipuli. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää ankanliha ja kuumenna. Kaada kattilaan viini ja tomaattisäilykkeet, murenna sekaan liemikuutio. Lisää rusinat, rosmariini ja laakerinlehdet. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Anna ragun hautua hiljalleen kannen alla noin 1,5 tuntia. Sekoittele välillä. Tarjoa keitetyn spagetin ja parmesaaniraasteen kanssa.

Viinisuositus:

Castiglioni Chianti 2012 on keskitäyteläinen, marjainen ja terhakan tanniininen punaviini Italiasta, 11,99 e.

X