Mainos Reseptit

Antipastaa: Gluteenittomat kaura-rusinataskut

30.10.2015 Teksti: Antipastaa

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

kuoritaikina:

100 g voita (tai kookosöljyä/maidotonta margariinia)
1,25 dl ruokosokeria tai kookospalmusokeria
0.5 tl vaniljasokeria
2 rkl vaahterasiirappia
1 muna
2 rkl maitoa (tai haluamaasi kasvimaitoa)
1 rkl psylliumia
5 dl gluteenittomia kaurajauhoja

täyte:

2 dl Sun-Maid -rusinoita
1-1,5 dl vettä
0.5 tl vaniljasokeria
1 tl ksantaania

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahterasiirappi ja muna ja vatkaa sekaisin. Lisää maito vatkaten ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään, kunnes se on kaulittavaa (30–60 minuuttia).

Valmista sillä välin täyte kiehauttamalla rusinat ja vesi kattilassa kannen alla. Anna seistä hetki, jolloin rusinat pehmenevät. Jos vettä on kattilan pohjalla runsaasti, kaada suurin osa pois ja laita rusinat tehosekoittimeen ja soseuta se tasaiseksi sileäksi pyreeksi. Mausta seos vaniljasokerilla ja vatkaa lopuksi joukkoon ksantaani, joka tekee seoksesta paksumpaa, eikä se valu piirakoiden välistä paistettaessa.

Kauli taikina 22x30cm levyksi käyttäen apuna gluteenittomia kaurajauhoja. Jaa levy 11x5cm kokoisiksi levyiksi tai leikkaa se sen kokoisiksi kuin itse tahdot. Levitä hilloa muutama teelusikallinen puolelle levyistä ja laita täyttämätön levy päälle. Painele reunat kiinni sormilla ja voitele piiraat. Tee haarukalla tai esimerkiksi cocktailtikulla reikiä piirakoiden pintaan. Paista taskuja uunissa 175 noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. 

Antipastaa -blogi osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme