Mainos Reseptit

Antipastaa: Piparkakkublondiet

2.12.2015 Teksti: Antipastaa Kuvat: Antipastaa

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

150 g voita (tai kookosöljyä maidottomaan versioon)
4 rkl ruokosokerisiirappia
2 tl piparkakkumaustetta
1.5 tl vaniljasokeria tai 0,5 tl vaniljajauhetta
1.5 dl fariinisokeria
ripaus suolaa, jos käytät kookosöljyä tai suolatonta voita
4 isoa munaa
1 dl haluamaasi makeuttamatonta kasvimaitoa tai tavallista maitoa
1.5 dl kookosjauhoja
1 tl soodaa

kuorrute:

1.5 dl tomusokeria
4 tl vettä
strösseleitä

Valmistusohje

Laita rasva, siirappi, piparkakkumauste, vanilja, sokeri ja suola kulhoon ja laita mikroon, kunnes rasva on sulanut.

Sekoita seos tasaiseksi. Lisää munat ja maito ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi kookosjauhot, joihin olet sekoittanut soodan ja sekoita aineet sekaisin. Kaada taikina leivinpaperoituun noin 20x25cm vuokaan ja paista kakkulevyä uunissa 175C noin 20-25 minuuttia, kunnes se on pinnalta ja reunoilta kypsää, mutta tuntuu hieman pehmeältä keskeltä. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja siirrä se sitten jääkaappiin, kunnes se on täysin viilentynyt.

Sekoita sokerikuorrutteen aineet keskenään ja levitä se kakun pintaan.
Ripottele pinnalle strösseleitä tai koristele muulla haluamallasi tavalla. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa kakkulevy haluamasi kokoisiksi neliöiksi.

Antipastaa-blogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.