Reseptit

Appelsiini-vuohenjuustosalaatti

17.2.2020 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos
Appelsiiniviipaleet ja rouskuvat mantelit nostavat vuohenjuustosalaatin uudelle tasolle. Myös salaatin kastikkeessa maistuu appelsiini.

Ainekset

Appelsiini-vuohenjuustosalaatti:

2 appelsiinia
1 dl ruskeita manteleita
1 punasipuli
1 pötkö (n. 150 g) valkohomevuohenjuustoa
1 ps salaattisekoitusta

Kastike

1 dl appelsiinimehua
2 rkl öljyä
1 rkl viinietikkaa
1 tl sinappia
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori 2 appelsiinia hedelmälihaa myöten. Leikkaa appelsiinit renkaiksi ja halutessasi puolita ne. Tai irrota kuorituista appelsiineista lohkot kalvojen välistä.

2. Paista manteleita öljyssä pannulla käännellen noin 3 minuuttia. Siirrä mantelit pois pannulta. Mausta ripauksella hiutalesuolaa. Kuori ja suikaloi punasipuli.

3. Puserra kolmannesta appelsiinista 1 dl mehua. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä, 1 rkl viinietikkaa, 1 tl sinappia, 1/2 tl suolaa,
1/4 tl mustapippuria.

4. Leikkaa vuohenjuusto reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla 1 rkl voi-öljyseosta. Paista juustoviipaleita hyvällä lämmöllä pari minuuttia per puoli.

5. Levitä salaattisekoitus vadille. Lisää päälle appelsiiniviipaleet, vuohenjuusto, mantelit ja punasipuli. Tarjoa kastike erikseen.

Vinkki! Tavallisten appelsiinien sijaan voit käyttää vuohenjuustosalaattiin veriappelsiineja tai vaikka verigreippejä.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme