Appelsiini-aprikoosi raakasuklaa
Itse tehty appelsiini-aprikoosiraakasuklaa on trendiruokien herkkupala. Raakasuklaa on parhaimmillaan, kun annat sen vetäytyä jääkaapissa yön yli.
Ainekset
- 2 dl kaakaovoita raastettuna
- 3 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 3 rkl hunajaa
- 1 dl raakaa kaakaojauhetta
- 0.5 dl riisinlesejauhetta
- 0.5 dl lucuma-jauhetta
- 1 dl rusinoita
- 1 dl puolikuivattuja aprikooseja
- 1 luomuappelsiinin raastettu kuori
- 1/2 luomuappelsiinin mehu
- 1 rkl vaniljajauhetta
- ripaus ripaus sormisuolaa
- (loraus appelsiininkukkavettä)
- 1 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
Valmistusohje
1. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa, varo kuumentamasta yli 40 asteen. Kun rasvat ovat täysin nestemäisiä, sekoita joukkoon hunaja. Lisää seokseen kaakao-, riisinlese- ja lucumajauhe sekä rusinat, appelsiininkuori ja -mehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
2. Valuta seos leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan tai -pellille ja nosta jääkaappiin muutamaksi minuutiksi jähmettymään.
3. Rouhi cashewpähkinät karkeaksi ja ripottele hieman jähmettyneen suklaan pinnalle. Suklaa jähmettyy pakkasessa muutamassa minuutissa, jääkaapissa parissa tunnissa.
Resepti: Jutta Ruonansuu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous