Reseptit

Appelsiini-chilimarinoitu lohi

Appelsiini-chilimarinoitu lohi tarjoillaan rapean saaristolaisleivän ja salaatinlehtien kera.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Appelsiini-chilimarinoitu lohi

  • 500 g lohta nahattomana ja ruodottomana
  • 3 rkl oliiviöljyä

Marinadi

  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • pala purjon vihreää osaa
  • 1 appelsiinin kuori ja puristettu mehu
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Appelsiini-chilimarinoitu lohi tehdään näin:

1. Kuutioi lohi kahteentoista palaan. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla, ja paista palat joka sivulta niin, että ne jäävät sisältä punertaviksi. Nosta palat tarjoiluvuokaan.

2. Paahda korianterin siemeniä hetki kuivalla pannulla. Murskaa siemenet kevyesti morttelissa. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi, halkaise chili, poista siemenet ja kanta ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Pese ja leikkaa purjo ohuiksi tikuiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää joukkoon 2 rkl öljyä.

3. Valuta marinadi lohipalojen päälle. Anna maustua viileässä muutaman tunnin ajan. Tarjoile appelsiini-chilimarinoitu lohi alkupalana rapeiden salaatinlehtien ja paahdetun saaristolaisleivän kera.

Yksi annos marinoitua lohta sisältää: 765 kj (180 kcal) 

Kaipaatko lisää lohireseptejä. Kokeile esimerkiksi jääkellarin lohta, lohi-avokadocevicheä tai sitruuna-etikkaliemellä marinoitua lohta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tunnistat tuoreen kalan – katso kalakauppiaan vinkit

X