16.4.2012

Appelsiini-chilimarinoitu lohi

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

500 g lohta nahattomana ja ruodottomana
3 rkl oliiviöljyä

Marinadi

2 tl korianterinsiemeniä
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
pala purjon vihreää osaa
1 appelsiinin kuori ja puristettu mehu
1 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Kuutioi lohi kahteentoista palaan. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla, ja paista palat joka sivulta niin, että ne jäävät sisältä punertaviksi. Nosta palat tarjoiluvuokaan.

2. Paahda korianterin siemeniä hetki kuivalla pannulla. Murskaa siemenet kevyesti morttelissa. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi, halkaise chili, poista siemenet ja kanta ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Pese ja leikkaa purjo ohuiksi tikuiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää joukkoon 2 rkl öljyä.

3. Valuta marinadi lohipalojen päälle. Anna maustua viileässä muutaman tunnin ajan. Tarjoile alkupalana rapeiden salaatinlehtien ja paahdetun saaristolaisleivän kera.

765 kj (180 kcal) / annos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi