Reseptit

Appelsiini-manteli-kaurapuuro

Tämän puuron juju on appelsiinimehussa ja raastetussa appelsiinin kuoressa, jotka antavat puurolle raikkaan hedelmäisen maun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Keskitalven suosikkipuuro maustetaan raikkaasti appelsiinilla ja mantelilla.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Appelsiini-manteli-kaurapuuro:

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 4 dl tuorepuristettua
  • 6 dl mantelimaitoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus kanelia
  • 1 rkl hunajaa

Tarjoiluun:

  • 2 appelsiinia
  • mantelilastuja tai -rouhetta

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan kaurahiutaleet, appelsiinin raastettu kuori ja appelsiinimehu, mantelimaito, suola ja kaneli.

2. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta puuro hunajalla.

4. Kuori ja viipaloi appelsiinit.

5. Jaa puuro kulhoihin ja lisää pinnalle appelsiiniviipaleita sekä mantelilastuja tai -rouhetta.

X