
Appelsiini-mantelitorttu
Appelsiini-mantelitortun valmistukseen tarvitaan margariinia, sokeria, bulgarianjogurttia, leivinjauhetta ja vehnäjauhoja sekä lisäksi täytteeseen munia, mantelijauhetta, maissitärkkelystä ja appelsiineja.
Ainekset
pohja:
- 100 g rasiamargariinia
- 3/4 dl sokeria
- 1 dl bulgarianjogurttia
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 2 1/2 dl tummia vehnäjauhoja tai spelttijauhoja
täyte:
- 2 kananmunaa
- 100 g mantelijauhetta
- 1 dl jogurttia
- 3/4 dl sokeria
- 1 tl maissitärkkelystä
- 2-3 appelsiinia
Valmistusohje
- Vaahdota rasva ja sokeri, lisää jogurtti sekä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 28 cm).
- Sekoita täytettä varten keskenään mantelijauhe, sokeri, munat, jogurtti ja maissitärkkelys, levitä täyte pohjalle.
- Viipaloi appelsiinit ja lisää täytteen päälle.
- Paista torttua 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous