Reseptit

Appelsiini-mantelitorttu

Appelsiini-mantelitortun valmistukseen tarvitaan margariinia, sokeria, bulgarianjogurttia, leivinjauhetta ja vehnäjauhoja sekä lisäksi täytteeseen munia, mantelijauhetta, maissitärkkelystä ja appelsiineja.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 100 g rasiamargariinia
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 dl bulgarianjogurttia
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 1/2 dl tummia vehnäjauhoja tai spelttijauhoja

täyte:

  • 2 kananmunaa
  • 100 g mantelijauhetta
  • 1 dl jogurttia
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • 2-3 appelsiinia

Valmistusohje

 

  1. Vaahdota rasva ja sokeri, lisää jogurtti sekä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  2. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 28 cm).
  3. Sekoita täytettä varten keskenään mantelijauhe, sokeri, munat, jogurtti ja maissitärkkelys, levitä täyte pohjalle.
  4. Viipaloi appelsiinit ja lisää täytteen päälle.
  5. Paista torttua 200 asteessa noin 30 minuuttia.
X