Reseptit

Appelsiini-sitruunakiisseli ja ja mascarpone-marenkikerma

 Mascarpone-marenkikerma aateloi appelsiini-sitruunakiisselin juhlajälkiruoaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Mascarpone-marenkikerma aateloi appelsiini-sitruunakiisselin juhlajälkiruoaksi.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.5 l appelsiinimehua
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 dl sokeria
  • 1.5 rkl perunajauhoja
  • 1 kananmuna
  • 100 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 4 marenkia

Valmistusohje

1. Vispilöi kattilassa appelsiinimehu, sitruunan mehu ja raastettu kuori, sokeri, perunajauhot ja kananmuna. Kuumenna seosta hiljalleen koko ajan huolellisesti vispilöiden.
Kun kiisseli pulpahtaa kerran kaksi, nosta kattila liedeltä.

2. Kaada kiisseli kulhoon ja ripottele pinnalle sokeria. Nosta jääkaappiin jäähtymään.

3. Vatkaa mascarpone ja kerma notkeaksi seokseksi. Mausta sokerilla ja murenna joukkoon marengit.

4. Jaa appelsiini-sitruunakiisseli jälkiruokamaljoihin ja lusikoi pinnalle mascarpone-marenkikermaa.

Katso myös:

Helppo sitruunakiisseli

Kevyt sitruunakiisseli

Kotiliesi.fi: Porkkana-appelsiinikiisseli

X