Reseptit

Appelsiini-suklaajäädyke

18.5.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Suklaa-appelsiinijäädyke on herkullista sellaisenaankin, mutta vieläkin parempaa pähkinäsiirapin ja kermavaahdon kera.

Ainekset

4 keltuaista
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
100 g appelsiinituorejuustoa
1 tl raastettua appelsiininkuorta
80–100 g tummaa suklaata (70 %)

Koristeluun:

1 dl vaahdotettua kuohukermaa
appelsiinilohkoja

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi.

2. Sulata suklaa kattilassa hyvin matalalla lämmöllä. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi.

4. Sekoita tuorejuusto, appelsiininkuori ja jäähtynyt suklaa munavaahtoon. Kääntele viimeiseksi seokseen kermavaahto. Pakasta jäädyke noin litran vetoisessa vuoassa. Jäätyminen kestää vähintään 4 tuntia.

5. Ota jäädyke sulamaan huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: Tee jäädykkeelle herkullinen kastike. Paahda kourallinen halkaistuja hassel- ja/tai pecanpähkinöitä. Kaada pannulle noin desilitra vaaleaa siirappia ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi lämmin seos jäädykeannoksille.

Suklaiset herkut ovat takuuvarmoja jälkiruokia:

796121-suklaapannacotta_2048x1608.jpg

Suklaapannacotta

903172-suklaajaadyketikut.jpg

Suklaajäädyketikku

Suklaamousse vadelma-passionsalaatinkanssa

Suklaamousse vadelma-passiohedelmäsalaatin kera

Kotiliesi.fi: Suklaamarengit

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi