Reseptit

Appelsiini-suklaajäädyke

Appelsiini-suklaajäädyke on herkullista sellaisenaankin, mutta vieläkin parempaa pähkinäsiirapin ja kermavaahdon kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Appelsiini-suklaajäädyke

  • 4 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 100 g appelsiinituorejuustoa
  • 1 tl raastettua appelsiininkuorta
  • 80–100 g tummaa suklaata (70 %)

Koristeluun:

  • 1 dl vaahdotettua kuohukermaa
  • appelsiinilohkoja

Valmistusohje

Appelsiini-suklaajäädyke tehdään näin:

1. Erottele kananmunista keltuaiset vatkauskulhoon. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi.

2. Sulata suklaa kattilassa hyvin matalalla lämmöllä. Anna suklaan jäähtyä.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi.

4. Sekoita tuorejuusto, appelsiininkuori ja jäähtynyt suklaa munavaahtoon. Kääntele viimeiseksi seokseen kermavaahto. Pakasta jäädyke noin litran vetoisessa vuoassa. Jäätyminen kestää vähintään 4 tuntia.

5. Ota appelsiini-suklaajäädyke sulamaan huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa jäädyke esimerkiksi suklaakastikkeen kanssa.

Vinkki: Tee jäädykkeelle herkullinen kastike. Paahda kourallinen halkaistuja hassel- ja/tai pecanpähkinöitä. Kaada pannulle noin desilitra vaaleaa siirappia ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi lämmin seos jäädykeannoksille.

Suklaiset herkut ovat takuuvarmoja jälkiruokia, saatat pitää myös näistä:

796121-suklaapannacotta_2048x1608.jpg

Suklaapannacotta

903172-suklaajaadyketikut.jpg

Suklaajäädyketikku

Suklaamousse vadelma-passionsalaatinkanssa

Suklaamousse vadelma-passiohedelmäsalaatin kera

Kotiliesi.fi: Suklaamarengit

X