Appelsiini-suklaajäädyke
Appelsiini-suklaajäädyke on herkullista sellaisenaankin, mutta vieläkin parempaa pähkinäsiirapin ja kermavaahdon kera.
Ainekset
Appelsiini-suklaajäädyke
- 4 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl kuohukermaa
- 100 g appelsiinituorejuustoa
- 1 tl raastettua appelsiininkuorta
- 80–100 g tummaa suklaata (70 %)
Koristeluun:
- 1 dl vaahdotettua kuohukermaa
- appelsiinilohkoja
Valmistusohje
Appelsiini-suklaajäädyke tehdään näin:
1. Erottele kananmunista keltuaiset vatkauskulhoon. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi.
2. Sulata suklaa kattilassa hyvin matalalla lämmöllä. Anna suklaan jäähtyä.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Sekoita tuorejuusto, appelsiininkuori ja jäähtynyt suklaa munavaahtoon. Kääntele viimeiseksi seokseen kermavaahto. Pakasta jäädyke noin litran vetoisessa vuoassa. Jäätyminen kestää vähintään 4 tuntia.
5. Ota appelsiini-suklaajäädyke sulamaan huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa jäädyke esimerkiksi suklaakastikkeen kanssa.
Vinkki: Tee jäädykkeelle herkullinen kastike. Paahda kourallinen halkaistuja hassel- ja/tai pecanpähkinöitä. Kaada pannulle noin desilitra vaaleaa siirappia ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi lämmin seos jäädykeannoksille.
Suklaiset herkut ovat takuuvarmoja jälkiruokia, saatat pitää myös näistä:
Suklaamousse vadelma-passiohedelmäsalaatin kera
Kotiliesi.fi: Suklaamarengit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous