Reseptit

Appelsiini-suklaaunelmakakku

Appelsiini-suklaaunelmakakku on juhlapöydän takuuvarma hitti.

Teksti:
Leena Mallat
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kananmunia
  • 1.8 dl sokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • sitruunavettä kostuttamiseen

ganache:

  • 500 g taloussuklaata
  • 1.5 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • appelsiiniaromia

koristeluun:

  • suklaalastuja
  • kumkvatteja

Valmistusohje

 

Tee ensin kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita jauhot sekä kaakao keskenään ja lisää varovasti munaseokseen. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija noin 20 cm) ja aseta 175-asteiseen uuniin 35–40 minuutiksi.

Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat huolellisesti sitruunavedellä.

Tee sitten ganache. Lämmitä kerma paksupohjaisessa kattilassa, lisää suklaa pienissä erissä, hämmennä koko ajan puuhkauhalla ja varo, ettei suklaa pala pohjaan. Kun suklaa on sulanut, lisää voi. Älä kiehauta kuorrutusta. Jaa se kahteen kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää toiseen kulhoon appelsiiniaromia, tarkista maku. Vatkaa kuohkeaksi.

Laita pohja tarjoiluvadille ja levitä puolet maustetusta ganache-massasta tasaisesti kakkupohjan päälle. Sen jälkeen laita loput massasta toisen kakkulevyn päälle.

Anna vetäytyä jääkaapissa kuusi tuntia. Pehmitä toiseen kulhoon laitettu ganache juoksevaksi, levitä se kakun päälle paletilla tai leveällä veitsellä. Koristele suklaalastuilla sekä kumkvateilla.

X