4.5.2012

Appelsiini-tähtianismarinoitua lohta, pikkublini ja lohen mätiä

Teksti: Juha Jormanainen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 dl appelsiinin mehua
puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna
0.5 dl sokeria
4 kpl tähtianista
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl suolaa
ripaus cayenne-pippuria
ripaus sahramia

Blinitaikina:

6 g hiivaa
2 dl täysmaitoa
100 g tattarijauhoja
0.6 dl pilsneriä
20 g vehnäjauhoja
1 kpl kananmunan keltuainen
1 kpl kananmunan valkuainen
20 g voisulaa
kirkastettua voita paistamiseen

Blineille:

250 g lohta
marinadia
punasipulia
lohen mätiä

Valmistusohje

Appelsiini-tähtianismarinadi

Laita kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Anna marinadin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa lohifileestä 250 gramman painoinen, neliön muotoinen pala ja anna marinoitua yön yli. Leikkaa lohesta ohuita siivuja. Annostele lautaselle ja sivele marinadia lohen pintaan.

Blinitaikina

Sekoita hiiva lämpimään maitoon ja lisää joukkoon tattarijauhot. Anna käydä vähintään viisi tuntia. Lisää sen jälkeen vehnäjauhot, pilsneri, sulatettu voi ja keltuainen. Mausta suolalla. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele massaan juuri ennen paistamista.Taikinan tulee olla paksuhkoa ja kuohkeaa. Paista lettupannulla pieniä blinejä. Koristele punasipulilla ja lohen mädillä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi