Appelsiini-tähtianismarinoitua lohta, pikkublini ja lohen mätiä
Pikkublinit ovat kuin tehty rauhallisiin viikonloppuihin. Tällä ohjeella valmistat blinien kanssa tarjottavaksi lohta, joka on marinoitu appelsiini-tähtianismarinadissa. Lohen lisäksi blineille lisätään lohen mätiä.
Ainekset
- 2 dl appelsiinin mehua
- puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna
- 0.5 dl sokeria
- 4 kpl tähtianista
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 rkl suolaa
- ripaus cayenne-pippuria
- ripaus sahramia
Blinitaikina:
- 6 g hiivaa
- 2 dl täysmaitoa
- 100 g tattarijauhoja
- 0.6 dl pilsneriä
- 20 g vehnäjauhoja
- 1 kpl kananmunan keltuainen
- 1 kpl kananmunan valkuainen
- 20 g voisulaa
- kirkastettua voita paistamiseen
Blineille:
- 250 g lohta
- marinadia
- punasipulia
- lohen mätiä
Valmistusohje
Appelsiini-tähtianismarinadi
Laita kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Anna marinadin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa lohifileestä 250 gramman painoinen, neliön muotoinen pala ja anna marinoitua yön yli. Leikkaa lohesta ohuita siivuja. Annostele lautaselle ja sivele marinadia lohen pintaan.
Blinitaikina
Sekoita hiiva lämpimään maitoon ja lisää joukkoon tattarijauhot. Anna käydä vähintään viisi tuntia. Lisää sen jälkeen vehnäjauhot, pilsneri, sulatettu voi ja keltuainen. Mausta suolalla. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele massaan juuri ennen paistamista.Taikinan tulee olla paksuhkoa ja kuohkeaa. Paista lettupannulla pieniä blinejä. Koristele punasipulilla ja lohen mädillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous