Reseptit

Appelsiini-tähtianismarinoitua lohta, pikkublini ja lohen mätiä

Pikkublinit ovat kuin tehty rauhallisiin viikonloppuihin. Tällä ohjeella valmistat blinien kanssa tarjottavaksi lohta, joka on marinoitu appelsiini-tähtianismarinadissa. Lohen lisäksi blineille lisätään lohen mätiä.

Teksti:
Juha Jormanainen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl appelsiinin mehua
  • puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna
  • 0.5 dl sokeria
  • 4 kpl tähtianista
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl suolaa
  • ripaus cayenne-pippuria
  • ripaus sahramia

Blinitaikina:

  • 6 g hiivaa
  • 2 dl täysmaitoa
  • 100 g tattarijauhoja
  • 0.6 dl pilsneriä
  • 20 g vehnäjauhoja
  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • 1 kpl kananmunan valkuainen
  • 20 g voisulaa
  • kirkastettua voita paistamiseen

Blineille:

  • 250 g lohta
  • marinadia
  • punasipulia
  • lohen mätiä

Valmistusohje

Appelsiini-tähtianismarinadi

Laita kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Anna marinadin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa lohifileestä 250 gramman painoinen, neliön muotoinen pala ja anna marinoitua yön yli. Leikkaa lohesta ohuita siivuja. Annostele lautaselle ja sivele marinadia lohen pintaan.

Blinitaikina

Sekoita hiiva lämpimään maitoon ja lisää joukkoon tattarijauhot. Anna käydä vähintään viisi tuntia. Lisää sen jälkeen vehnäjauhot, pilsneri, sulatettu voi ja keltuainen. Mausta suolalla. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele massaan juuri ennen paistamista.Taikinan tulee olla paksuhkoa ja kuohkeaa. Paista lettupannulla pieniä blinejä. Koristele punasipulilla ja lohen mädillä.

X